Kampanj: Skratta hjärtligt varje gång någon använder ordet ”tillväxt”

Publicerad av

SkrattTillväxt, tillväxt, tillväxt…Vi måste tänka på tillväxten. Vi kan inte göra detta för det skadar tillväxten. Vi har alla hört liknande uttalanden från politiker, näringslivsfolk och nu även från grannar och vänner. Problemet är att tillväxt egentligen bara är ett ord som har fått någon form av magisk innebörd.

Vet ni egentligen vad tillväxt är? Är ens tillväxt bra? Om du går och lånar 1 miljon och köper tallkottar för pengarna så bidrar du till tillväxten. Tillväxten ökar. Du har skuldsatt dig med en miljon och du har gjort en riktigt dålig affär eftersom att vi förmodligen kan räkna med att efterfrågan på tallkottar inte kommer att öka. Bara för någonting bidrar till tillväxten betyder INTE att det är en bra affär eller vettigt.

Vår statsminister vill sälja vapen till Saudiarabien eftersom att annars skadas tillväxten. När man läser kommentarer på Dagens industri så ser man genast hur en massa börshajs-wannabes skyndar till tillväxtens försvar med närmast hatiska kommentarer mot Miljöpartiet eftersom att dom inte är för vapenexport till Saudiarabien.

Vi måste börja inse att ordet tillväxt INTE får associeras till någonting positivt. Tillväxt kan vara positivt men det kan också vara någonting negativt. Att politiker slänger ur sig det ordet som ursäkt varje gång dom gör någonting som tummar på etik och moral får inte accepteras. Det är bara ett trick. Dom vet att majoriteten av Sveriges befolkning skyndar till deras försvar om dom säger att tillväxten är hotad. Tyvärr gör folket det av okunskap.

Eftersom att många människor med makt använder ordet tillväxt som ett trick för att bedra folket borde vi istället starta en kampanj där vi som medborgare skrattar hjärtligt varje gång en politiker svänger sig med det ordet. Vi måste få ordet att bli ett skämt för det är faktiskt vad det egentligen är.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.