Kommer Annie Lööf att göra samma misstag som borgarna gjorde i Tyskland 1933

Publicerad av

Centerpartiet har nu bestämt sig för att rösta nej till Lövén som statsminister. Detta gör att alternativen för en ny regering minskar hela tiden och risken för ett nyval ökar sakta men säkert. Annie Lööf visade ganska tydligt på hennes presskonferens att rädslan för Vänsterpartiet är stor. Mycket stor. Enligt henne är det uteslutet att dom skall få någon som helst makt.

Kvar blir då alternativet med en borgerlig regering som får stöd av SD. Någonting som hon tidigare sagt är uteslutet. Om hon vill att vi skall ha en högerregeringen så måste nog C tillsammans med SD tolerera Kristersson som statsminister. Men då överger hon den starka position hon tidigare haft mot SD. Då måste man ställa sig frågan om rädslan för Vänsterpartiet är större än rädslan för SD.

Det kanske är läge att nämna att i Tyskland 1933 så gick borgarna i koalition med Nazisterna p g a sin rädsla för socialisterna och kommunisterna. Då ansåg dom att Nazistpartiet – som ännu inte visat precis hur otäcka dom var – skulle vara en garant för att slippa hemsk vänsterpolitik. Som politiskt parti är SD inte samma sak som Nazistpartiet 1945, men likheterna med Nazistpartiet 1930 är tydliga.

Så Annie… Hur har du tänkt dig? Lite mer vänsterpolitik än vad du önskar, hjälpa SD till en maktposition i Sverige eller nyval?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.