Kommer skogsbränderna att rädda kvar MP i riksdagen?

Publicerad av

Miljöpartiet har under en längre tid dansat på 4 procentsstrecket i opinionsmätningarna. Problemet har varit att klimatfrågorna inte varit så prioriterat vare sig av media eller övriga partier. Högst pliktskyldigt har övriga partiet slängt in någon mening om klimatet när dom hållit officiella tal.

I sommar har dock bränderna härjat vilt i dom svenska skogarna. Bybor har evakuerats och miljontals- kanske även miljartals kronor har gått upp i rök då skogen brunnit upp. Men inte ens under dessa förutsättningar vill Löven ta ordet ”klimatförändringar” i sin mun. I stället säger han att vi måste förbereda oss för ”extremväder”. För mig känns det som att han vill ignorera orsaken och bara fokusera på symtomen. Gissningsvis är han livrädd att erkänna att årets sommar är en förvarning om vad Sverige kommer att drabbas av i framtiden eftersom att det skulle kunna rendera i att S förlorade en massa röster till MP.  Med bränderna, som MP mjölkar allt dom kan på facebook, kommer kanske klimatfrågan att åka upp på dagordningen vilket kan leda till att MP klarar riksdagsspärren med god marginal.

Nu tror jag i och för sig inte att dagens MP har lösningarna på klimatproblemet eftersom som att dom mer fokuserar på kosmetiska frågor när det gäller miljön istället för att faktiskt våga tala om den fråga som måste upp för debatt. Nämligen vår livsstil. Vi måste börja tala om konsumtionssamhället och det sätt vi lever på om det skall finnas en minsta chans att få ordning på klimatproblemen innan det är för sent.

Jag hoppas verkligen innerligt att ALLA partier börjar tala om klimatproblemet INNAN valet så att vi som väljare har en chans att göra en rimlig bedömning av vilket parti som för bäst miljöpolitik och har högst trovärdighet i frågan. Det skulle verkligen vara trevligt om partierna kunde börja tävla om vem som var mest miljövänlig istället för vem som är mest ovänlig mot invandrare.

2 kommenrarer

 1. Förhoppningsvis inte!
  MP är ju en del av det etablissemang som skurit ned på brandskyddet.
  Dessutom är de mer intresserade av migration än miljö och klimat.
  Att de sedan inte bryr sig om Norrland bevisas väl av deras förslag på bensinskatt som drabbar Norrland extra hårt då kommunikationerna rustats ned så kraftigt i Norrland.
  MP verkar inte ha insett att det inte går åka tunnelbana i Norrland.

  1. Men.. Förnekar du problemet med klimatförändringarna? Om inte så hur vill du då att vi löser det problemet?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.