Krafttag för att ner skuldsättningsgraden. Är det någon som går på detta?

Publicerad av

man-76196_1280Stabiliseringsrådet. Dvs finansdepartementet, Riksbanken, Finansinspektionen och Riksgäldskontoret har haft möte. Nu skall dom ta krafttag mot dom skenande privatskulderna.  Dom står upp och slår sig för bröstet medans dom förklarar att nu skall alla lån amorteras ned till 50 %.

Det låter ju bra. Kanske dom verkligen försöker få stopp på den konstlade ekonomi vi har idag. Sedan börjar brasklapparna ramla in.

Nja jo det gäller bara nya lån och max amortering är 2 %. Nej vi kan absolut inte röra ränteavdraget. Det är klart att det kommer att ta lite tid att införa dom nya reglerna. Sedan kommer Per Bolund, finansmarknadsminister, och fläskar upp den största brasklappen av dom alla:

Vi ska vidta åtgärder med försiktighet så att man inte utlöser ett boprisfall, eller en ny finansiell instabilitet.

Kort sagt. Fastighetspriserna får inte gå ned för får vi finansiell instabilitet. Med det ekonomiska system vi har idag får inte fastighetspriserna gå ned för då havererar hela Sverige. Det spelar väldigt liten roll vem som regerar i Sverige just nu eftersom att alla är lika bakbundna av det ekonomiska system som kidnappat vår nation.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.