Lööf är ansvarig för att vi inte har en regering

Publicerad av

Jag måste vara ärlig och säga att jag börjar var genuint less på Centern och Liberalerna. För mig framstår dom som politiska självmordsbombare av värsta sort. Värst av dom är dock Annie Lööf med hennes oresonliga retorik. Under hela förra mandatperioden jobbade hon hårt på att försöka måla upp Vänsterpartiet som ett extremistparti. Förmodligen för att hon ville väga upp det faktum att SD var ett högerparti. Under dom regeringsförhandlingar som varit i år har hon fortsatt på den linjen och krävt HELT orimliga saker. Att Stefan Löven har varit en syltrygg och accepterat hennes krav är förstås ett stort problem för Socialdemokratin men att hon, nu när V avvisat hela uppgörelsen, försöker knuffa ansvaret på V är bara fånigt.

Om ni inte tycker det är fånigt så vill jag att ni funderar över hur C och L skulle reagerat om rollerna hade varit omvända och S och V förhandlade för att släppa fram Kristersson som statsminister och vänstern då ställt följande krav:

  1. Kraftigt höjda skatter för människor med en lön över 38 000 kr i månaden
  2. Förbud mot vinster i välfärden
  3. Införandet av en vägslitageskatt samt kraftigt höjd flygskatt
  4. En kraftig förstärkning av kollektivavtalets ställning i samhället
  5. 6 timmars arbetsdag
  6. Alla barn skall gå i den skola som ligger närmast hemmet
  7. Stopp för utförsäljning av allmännyttan samt satsningar för att bygga billigare hyresrätter i överklassområden.
  8. Inga borgerliga partier skall få någon som helst makt över Sveriges politik.

Tror ni för en sekund att Annie och Jan då tryck på “avstå” knappen i riksdagen?

För mig framstår C och L som arroganta översittare för närvarande och jag håller dom ansvariga för den politiska situation som råder. Jag tycker att ingen skugga skall falla över V. Om vi tittar på hela perioden av försök till regeringsbildning så har faktiskt dom varit det parti som agerat mest trovärdigt och ansvarsfullt av dom alla.

Dagen efter valet skrev jag ett inlägg som jag döpte till “Nyval inom 6 månader?”. Jag misstänkte att det skulle bli svårt att bilda en regering men jag trodde inte att C och L skulle använda denna tid till en skräckshow som endast verkar cementera dom redan polariserade positioner som finns i dagens samhälle. Som jag ser det så går vi vidare mot ett nyval och jag misstänker att att dom partier som lekt med Sveriges framtid då kommer att bli straffade av väljarna.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.