Människosmugglarna är en effekt av främlingsfientliga politiker

Publicerad av

Moderaterna håller på att ta över rollen som mest främlingsfientligt parti. Till och med SD måste börja känna dom börjar bli frånåkta när det gäller främlingsfientligt retorik.

Jag misstänker att rädslan för att förlora röster är den stora orsaken till Moderaternas nya politik. Dom kanske borde döpa om sig till nya nya Moderaterna. Eller kanske nygamla Moderaterna. Eller varför inte Sverigemoderaterna så att ingen missförstår deras intentioner.

Nu har Moderaternas partiledare Anna “Stockholmare är smartare än lantisar” Batra gjort ett nytt utspel mot människosmuggling. Hon blåser på med den stora trumpeten och talar om “internationell brottslighet” och skärpta fängelsestraff. Hon vill höja straffen från 6 månader till två år i fängelse.

Nu har jag några problem med hela argumentet.

  1. Om vi öppnade gränserna igen så behövdes inga smugglare. Tror någon på fullaste allvar att någon skulle välja att sätta sina barn i en gummibåt om man hade alternativet att flyga eller ta tåget till Sverige. Svenska staten har skapat ett behov för smugglare genom att stänga sina gränser. Jag måste citera Hans Rosling  som sa: ”Det är ett fruktansvärt hyckleri”
  2. Flera länder har börjat konfiskera flyktingarnas pengar vid ankomsten till landet. Det känner nog flyktingarna till vid det här laget. Då känner dom förmodligen att dom lika gärna kan betala smugglarna när dom ändå kommer att förlora pengarna vid ankomsten.
  3. Denna gång har hon nämnt signalspaning men även patrullering av kustbevakningen har också varit på tapeten. Polisinsatser antar jag också är aktuellt. Jag undrar vad det kostar? Låter inte billigt. Kanske billigare att släppa in dom.

Om Batra får som hon vill har jag ett tips till alla flyktingar i behov av skydd:

Börja smuggla varandra! På så vis får ni två års säkerhet med både mat och husrum på statens bekostnad. Kanske vi kan få SD att lämna ut flygblad i Grekland och informera era landsmän om denna möjlighet.

2 kommenrarer

  1. Vi kan inte öppna gränserna då ”vi” tagit emot alldeles för många människor av vilka endast ett fåtal är verkliga flyktingar. Dags att börja bry sig om landets egna gamla, fattiga, sjuka och arbetslösa istället.
    Det enda invandringen skapat är sociala problem och kriminalitet.
    I övrigt ger jag inte ett skit för Moderaterna.

    1. Jag är lite nyfiken vad det kostar att bevaka gränserna, Skicka patrullbåtar till medelhavet osv. Sedan är det framför allt en moralfråga. Är vi människor så grymma att vi bara tittar på när människor dör i ett krig som folket själva inte startat

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.