Menar Carl Bildt att Sverige skall hora ut sig eller vika sig för hot?

Publicerad av

CalleCarl Bildt har nu varit ute i media och uttalat sig om vapenavtalet med Saudiarabien. Jag måste säga att det är beklämmande hur han sopar under mattan att Saudiarabien faktiskt inte är någon trevlig stat.

Dom halshugger folk, dom stenar kvinnor, det är en diktatur och betänk att den internationella terrorismen har fått stöd av Saudiarabien. Varför i hela fridens namn skall vi hjälpa dom med vapen? Är det verkligen så att våra politiker tagit Mejas texter som rättesnöre? ”It’s about the money…”

Han försöker förringa lagens formulering att ”Landet ska respektera mänskliga rättigheter och det ska inte befinna sig i en väpnad konflikt” till någonting oviktigt med argumentet att eftersom att vi exporterat pansarrobotar och vanliga människor har inga pansarfordon, så kan dom inte kränka mänskliga rättigheter.

Sedan säger han att det skulle kunde ses som en fientlig handling om vi inte förlängde avtalet. Notera förlängde. Avtalet löper ut. Vi bryter inget avtal. Varför skulle det vara en fientlig handling. Innebär detta att Saudiarabien kan kräva vad som helt av oss och om vi inte skriver under så är det en fientlig handling?

Vad skulle Saudiarabien göra om dom tyckte det var en fientlig handling? Som jag ser det finns det två alternativ. Dom skulle kunna straffa oss ekonomiskt och då är vi tillbaka till det faktum att Sverige horar sig fram i världen. Säljer sig till vem som helst för pengar. Alternativ två är att dom aktivt jobbar för att skapa social oro i Sverige genom propaganda osv. Om dom gör det visar det bara ännu tydligare att det inte är ett land vi vill ha att göra med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.