Skillnadens skörd – mat från trädgården året om

Publicerad av

Har odlat en hel del i ett antal år nu, har sakta men säkert blivit mer och mer. Ibland går det bättre som i fjol då det blev hur mycket som helst. Men ibland går det sämre som i år då jag på grund av sjukdom inte riktigt har hunnit och orkat med som jag har velat.

Vi har i år glatt oss åt att grönkålen jag sådde förra året faktiskt gett mat och snart frön även i år. Allt eftersom jag inte hade orkat rensa bort den faktiskt! Löken är väldigt liten och päronen på trädet vi satte i fjol är närmare bär än frukter i storlek. Ändå ser jag en massa trevligt också. Saker som har sått sig själv som några ringblommor och en stor persilja, den senare ser också ut att snart ge frön som går att så senare. Eller den härligt doftande myntan som jag inte kan låta bli att pillra i då jag går förbi.

Det är naturligt för mig att söka mig mer kunskap och inspiration för att lära mig mera. Hittar en massa på nätet så klart men en del fastnar mer än annat. En klar inspiration för mig är Sara Bäckmo.

Jag tycker verkligen om att äta gott, närodlat och ekologiskt. Att få äta mer grönsaker och vegetabilier. Jag gör det för miljöns, min och min familjs skull och för att förena nytta och nöje. Jag har med tiden odlat allt mer av både de här och fler skäl.

Sara Bäckmo som driver skillnadensträdgård.se har mer än en gång gett inspiration och kunskaper åt inte bara mig utan åt en massa folk som både följer henne på bloggen, sociala medier, lyssnar på podden Två odlare emellan och som kanske även läst hennes första bok Skillnadens trädgård – ett ekologiskt skafferi, kommer nu ut med ännu en bok!

Precis som jag gissade innan så är det en fröjd att läsa även Skillnadens skörd – mat från trädgården året om. Sara har skrivit och Maria Fors Östberg har tagit de härliga fotona. Det flödar över av inspiration, råd och och en massa roligt.

Om ni nu fått igång en massa odling som växer mer än ni förväntade er och ni plötsligt står där med en massa som ni inte riktigt vet vad ni ska göra av, då är det här boken för er! Vad som går göra med rödbetsblast eller hur man fulskördar potatis till exempel. Bokens recept inspirerar er att göra andra alternativa måltider genom att ta andra grönsaker än det som står i recepten.

Rekommenderar alla att läsa denna boken, eftersom att alla äter. Men alla som på något litet vis odlar rekommenderar främst jag att köpa boken så det går plocka information länge av den. Det finns så många guldkorn att hitta! 

 

En kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.