MP säger att Pernillas anklagelser saknar grund

Publicerad av

Pernilla Stålhammar gick tidigare i veckan ut på sin FB och anklagade sin ex sambo för att vara en incestuös, våldsam våldtäktsman samt att han och andra miljöpartister med hög ställning var säkerhetsrisker.  Nu har miljöpartiets partisekreterare, Amanda Lind, har nu gått ut och sagt att Stålhammars anklagelser gällande säkerhetsrisken saknar grund.

Om det nu är så att anklagelserna från Pernilla gällande säkerhetsriskerna saknar grund så måste vi även ställa oss frågan om det andra som hon hävt ur sig på sin Facebooksida är sant? Vi skall trots allt betänka att hennes ex, som tidigare var tjänsteman på Miljöpartiet, fick lämna sin tjänst p g a dom anklagelser som Pernilla lagt honom till last.

Om det är så att ingenting av det som hon sagt visar sig vara sant så borde först och främst hennes ex sambo få upprättelse. Vi måste inse att han och hans barn nog inte har haft en lätt period då en så mäktig person som Pernilla Stålhammar satt en väldigt otäck stämpel på honom. Och om jag förstår det rätt har MP aldrig sagt att dessa anklagelser är sanna. Många har bara utgått från att så är fallet eftersom att MP stämplade Pernillas ex sambo som säkerhetsrisk och gav honom sparken.

Sen måste vi även ställa oss frågan vem på MP som hjälpt Pernilla? Det är väl rimligt att åtminstone Stenvinkel, som är kanslichef och krishanterare på MP, svarar på exakt hur turerna runt Stålhammars anklagelser gått till. Är det så att Stålhammar har kommit med anklagelser och att MP tagit dom för sanningar utan att verifiera den saken? Det verkar i så fall inte särskilt seriöst och frågan blir då om inte MP bör granska miljön bland dom anställda tjänstemännen.

Om det är så att miljön göder intriger och knivar i ryggen mentalitet så kanske det är läge att anlita en psykolog som kan hålla lite gruppterapi.

Sen måste vi faktiskt tala om elefanten i rummet. Är det rimligt att en person som är utrikespolitisk talesperson får sitta kvar på sin post om det är så att hon medvetet sprider lögner på social medier för att främja sin egen karriär?  Är det inte rimligt att MP vänligen ber henne söka sig en mindre utsatt post. Ju närmare valet vi kommer desto mer aggressivt kommer media att jaga henne om dessa saker och det kommer nog att vara skadligt för MP.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.