När vill svenska folket rädda klimatet på riktigt?

Publicerad av

“We have come here to let them know that change is coming whether they like it or not. The people will rise to the challenge.

Greta Thunberg”

Det finns någonting i Gretas ord som jag misstänker svenska folket har missat. Förändringen kommer. Vare sig ni vill eller inte. Vare sig ni är förberedda eller inte. Jag har blivit mer och mer luttrad allt eftersom att politikerna fortsätter att prioritera kommersen över klimatet. Det har gått så långt att jag faktiskt inte tror att det finns en smörklicks chans i helvetet att vi kan undvika de allvarliga konsekvenserna som klimatförändringarna skapar. Vi har slösat bort chansen att klara 1,5 graders uppvärmning hur än mycket glättiga positivitetsministrar skriker “el-bil” i TV eller på social medier. Följden av detta påklistrade positiva budskap blir bara att man smörjer dom kapitalistiska kugghjulen så att rika skall känna sig rika ända tills att jorden brinner upp. Men dom kanske tänker att sisten kvar på båten, innan den sjunker, vinner.

Det jag funderar över är NÄR majoriteten av medborgarna verkligen inser riskerna med klimatförändringarna? Är det när krig bryter ut över vattenresurserna? Är det när ett paket mjöl kostar 900 kr eftersom att skördarna slagit fel över stora delar av världen samtidigt? Eller är det när 3 miljoner spanjorer flyttar till Sverige eftersom att torkan kraftigt skadat deras vattenförsörjning?

Jag blir genuint ledsen att se att Skellefteå Airport har öppnat nya destinationer för charterturister och idel positiva kommentarer flödar över på facebooktrådarna. Just sådana gånger, och ur den mer svarta sidan av min själ, känner jag ibland en förhoppning om att få träffa dessa människor när det värsta händer och fråga dom om resan till Thailand var trevlig?

Jag är fullt medveten om att denna text kanske sårar eller retar upp vissa men det finns en uppenbar risk att om dom som inte bryr sig om problemet drar med oss andra i fallet. Och då jag skriver oss andra så menar jag framför allt Gretas generation.

7 kommenrarer

 1. För det första så hjälper det inte om lilla Sverige börjar leva på stenåldersnivå, om de vänsterextrema i Sverige med klimatet som förevändning driver igenom att folket får packa ihop sig fyra familjer i en lägenhet, äta en skål ärtor om dagen ”för att rädda klimatet” och om dessutom Annie Lööf släpper in 30 miljoner nordafrikaner in i landet vad det nu må medföra av kriminalitet och sociala problem då RESTEN AV VÄRLDEN inte är beredda att göra liknande förändringar.

  Då länder som Kina (som spyr ut mer utsläpp än USA och EU tillsammans) struntar totalt i om detta påverkar klimatet och då världens befolkning ökar, ökar, ökar och det blir allt fler som ska dela på allt mindre av naturresurser av vilka många kommer att ta slut snart.

  Så länge inte världens regeringar inser att ÖVERBEFOLKNINGEN är det största problemet och börjar göra något åt det så kommer varken klimat eller något annat att kunna räddas vad nu än Greta Thunberg eller någon annan säger. (Undrar förresten om hon fått lika stor publicitet om hon hetat Anna Andersson, kommit från Arvidsjaur och inte haft en morsa som är kändis och vänsterextremist).

  Att skylla klimatförändringarna på några stackars kor som fiser är naivt och barnsligt då 6 miljarder människor fiser och konsumerar betydligt mer än vad dessa kor gör. Att skylla på befolkningen i små länder som de nordiska är också naivt då de miljarder som finns i Kina och Indien kräver samma standard som i lilla Västeuropa.

  Om världen ska kunna överleva, klimatet räddas och naturresurserna kunna räcka längre så måste jordens befolkning ned till ca. 2-3 miljarder invånare, annars är det kört.

  Men var inte oroliga. Naturen kommer att lösa överbefolkningsproblemet förr eller senare. Problemet är bara att det kan bli en smärtsam läxa för hela världen.

  1. Så tillbaka till det jag skrev. Inte en smörklicks chans i helvetet men vi kommer ändå att vi alla måste leva med konsekvenserna.

   Sen ogillar jag kraftfullt att talar illa om Greta och hennes familj. Jag har träffat och talat med dom. Dom är bra folk som sätter andra före sig själv. Det är värt att hedras.

   1. Personligen betraktar jag inte de som bidrar till islamiseringen av landet som ”bra folk som ska hedras”.
    Dessutom gillar jag inte vänsterextremister då kommunismen ställt till mer misär och elände än någon annan ideologi.

     1. En extremist är en sådan som gör allt för att den egna politiska linjen ska segra, detta till vilket pris som helst.
      När det gäller vänsterextremister är de ute för att skapa socialt kaos för att kunna ta makten.
      I Sverige skapas detta sociala kaos genom massinvandring.

  2. Jag tror tvärtom att någon måste gå före och att vi i Sverige borde kunna göra det och visa andra att det faktiskt kan fungera. När det gäller befolkningens storlek så är det korrekt att den måste minska, kanske inte till 3 miljoner men åtminstone ned till 5 och kanske 4.

   Kina försökte ju ett tag med ett-barnsystemet men det medförde så vitt jag minns stora sociala problem. En något mjukare variant kan vara ett barn per förälder och eftersom inte alla blir föräldrar så skulle det bli en gradvis minskande totalbefolkning.

   En annan variant är ju tillämpad i några bergsområden i trakten av Himalaja. Där har man gjort tvärtom mot vad som är tillåtet i de flesta muslimska länder där varje karl får ha upp till 4 fruar.

   I detta bergsområde är naturresurserna en knapp vara och där finns systemet att varje kvinna kan vara gift med åtminstone fem män, Då blir det helt enkelt inte tid att få så många barn i förhållandet till antalet vuxna.

   Det största problemet som kan åtgärdas ganska snabbt är att ändra beskattningssystemet så att det blir omöjligt för ett litet fåtal att samla ihop stora förmögenheter som snabbt gör dem allt rikare på den stora majoritetens bekostnad. Det är de rika som konsumerar ojämförligt mest och samtidigt tvingar fram en växande skuldsättning hos den stora majoriteten.

   I stället för att beskatta inkomster beskattar man helautomatiskt innehavet av pengar, både på konton och på sedlar. Dessutom tar man bort moms och arbetsgivaravgifter och delar ut en medborgarlön, lika stor till fattig som till rik. Detta medför en snabb omfördelning, kortare arbetstid, mindre materialförbrukning.m.m. Mer detaljer finns på http://www.domkloka.se

   När det gäller människor från andra länder som känner sig tvingade att fly. Behandla andra på samma sätt som du själv skulle vilja bli behandlad om du vore i deras situation.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.