NASA förutspår en kollaps av västvärlden

Publicerad av

fallofromeJag blir lite förvånad när jag hittar en ny studie som är bekostad av NASA som visar att västvärlden går mot en kollaps. Att ett imperium måste gå under förvånas jag inte över eftersom att genom historien så har just detta öde drabbat alla imperium. Det som förvånar mig är att NASA publicerar den. NASA är trots allt en regeringsstyrd amerikansk organisation.

Varför skulle då det västerländska imperiet falla?

I studien nämns framför allt några faktorer. En kollaps av en civilisation kan kopplas till en ökad belastning på jordens resurser och stort gap mellan rika och fattiga.

Studien säger rika ”Elites” kan vara ansvarig för båda problemen. I båda domedagsscenarier, som förutspås av studien, så drabbas först dom fattiga och sedan dom rika. Inget konstigt där. Men kollaps blir det ändå för alla. För att undvika kollapsen måste ojämlikheten minskas och befolkningstillväxten noga kontrolleras. Detta är ingenting nytt enligt mig själv och för er som brukar läsa på tankeverket. Det intressanta skulle vara HUR man skulle få dom som idag är nästan gränslöst giriga att dela med sig av sin välfärd?

I Studien anges en serie av domedagsscenarier .

I det första kommer dom rika att växa och konsumera för mycket, vilket resulterar i en hungersnöd bland fattiga som till slut orsakar kollaps av samhället. Detta är beror mer på en förlust av arbetskraft, snarare än en kollaps av naturen.

I den andra sker nedgången snabbare för dom fattiga medan dom rika fortfarande frodas. Så småningom kollapsar allt för dom fattiga som snart följs av dom rika. På grund av en buffertzon (deras rikedom) får dom rika fortsätta ” business as usual ” trots den hotande katastrofen.

Studien fortsätter sedan med att säga att för att undvika samhällskollaps, måste välståndsklyftan reduceras kraftigt och befolkningen måste kontrolleras.

Länk till the Guardian

Läs hela studien här

 

2 kommenrarer

  1. ”För att undvika kollapsen måste ojämlikheten minskas och befolkningstillväxten noga kontrolleras.”

    Precis vad jag sagt i många år.

  2. När jag för över tjugo år sedan hävdade att makt och pengar, inte längre är lösningen på mänsklighetens problem, utan i själva verket är det som ORSAKAR problemen, blev jag hånad och utskrattad i parti och minut…
    Klart vi måste ha makt och pengar, för annars kan inte världen fungera… Det begriper du väl din dumma stackare… åtskilliga ansåg också, att jag nog inte hade alla hästar hemma i stallet…

    Över åren har jag lagt fram denna tes och jag kan konstatera att responsen har förändrats över tid. Idag är det ingen som längre skrattar och hånar. Idag nickar nästan alla djupt sorgset och inser att makten och pengarna har misslyckats med att skapa en trygg och fredlig värld och idag förstår vi att några få, gemensamt och i samråd med våra folkvalda, har tillåtits roffa åt sig nästan allt som finns och vi förstår att vi blivit bedragna och att den lilla skärv som blev över, aldrig kan ge oss det vi behöver och vill ha och nu börjar vi vakna upp och förstår att det behövs något annat, något helt nytt.

    Dock har vi ännu inte börjat diskutera VAD det är vi vill ha istället…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.