NSA lämnar ut rådata till Israel

Publicerad av

Det senaste i avlyssningskandalen är att NSA lämnar ut rådata till Israel. Detta går att läsa om i DN och RT. Denna rådata innehåller även personer som inte är involverade i någon terrorverksamhet. Att underrättelsetjänster utbyter information är i och för sig inget nytt men dom gör är mot USAs lagar och dom har tidigare nekat till att dom gör det. Förtroendet för NSA är nog lika med noll runt om i världen.

Det som dock stör mig mest är dom frågor som inte är besvarade ännu. Om detta avtal finns och FRA har bevisligen samarbetat med NSA, och även dom kringgått lagen genom att kalla det ”tekniskt utvecklingssamarbete”, så ligger det i farans riktning att även dom skickat rådata till både US och UK om svenska medborgare.

Det stör mig naturligtvis mycket att detta sker. Men det som stör mig mest är att inte våra medier har kastat sig över detta. Varför gör inte Janne Josefsson en hel följetong om FRA och avlyssning av svenska medborgare.

Varför granskar inte SVT och SR det faktum att vår regeringen inte går ut och fördömmer detta och ger direktiv om hur FRA skall arbeta i fortsättning och hur svenska folket skall skydda sig mot avlyssning?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.