NSA spionerar även på banktransaktionerna

Publicerad av

När skall vår regering gå ut och fördöma detta och lägga upp riktlinjerna för ett nytt datasystem i Sverige?

Efter bevisen om industrispionage mot Brasiliens oljebolag Petrobras kommer nu informationen om att dom även spionerar på alla våra banktransaktioner via bl a Visa. Det kan väl ändå inte finnas någon som idag tror att NSA är till för att skydda någon mot terrorister? NSA är ett verktyg för att skaffa makt åt en klick rika makthungriga människor i USA.

Att vi i Sverige inte omedelbart fördömmer detta, och börjar bygga upp egna system, är för mig en gåta. Som jag ser det kan det bara finnas två anledningar. Antingen känner vår regering sig hotade av USA och törs helt enkelt inte göra någonting. Eller så är det så att det finns grupper i sveriges ledning som tycker att vi har någonting att tjäna på detta.

Det första alternativet finner jag väldigt otroligt. Att USA skulle anfalla ett EU land är nog inte troligt. Så kvar är alternativet att regeringen skulle tycka att det finns någonting att tjäna på att sälja ut sina medborgare och deras företag? Ibland undrar jag om deras lojalitet är mot oss medborgare eller om den ligger mer mot en internationell grupp av rika människor som berikar sig på allmogens bekostnad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.