Nu dödar maskinerna människor på automatik

Publicerad av

Idag finns det robotar som avfyrar sig själv utan mänsklig inblandning. Dom kan själv välja ut mål och avfyra sig själva utan mänsklig inblandning. Det är fascinerande att läsa om dom tekniska framstegen inom militär teknologi. Det verkar inte finnas någon som helst gräns i varken dom tekniska framstegen eller i hur mycket pengar man kan lägga ner på att utveckla vapen för att ta andra människors liv.

Samtidigt som politiker uttrycker sig positivt om denna utveckling och denna typ av vapen så har dom mage att hävda att staten inte har råd med vård och välfärd till gamla och fattiga. Är detta verkligen vår världs framtid?

Just nu pågår en konferens i Genève om ett eventuellt förbud mot automatiserade vapen men flera politiker motsätter sig ett eventuellt sådant förbud. Ett land som motsätter sig detta är Storbritannien som hävdar att man behöver detta för att skydda sig mot ev fiender.

Israels ”järnkupol” är även den helt automatiserad och flera länder utvecklar denna typ av vapen. Det finns en kampanj för att stoppa dessa vapen. Men trots att detta, i mina ögon är så självklart, måste denna kampanj iallafall kämpa mot vapenindustrin och politiker som är alltför villiga att gå i deras ledband. Man kan tycka, att om man lägger ner så mycket resurser på att döda folk, borde miljö-, bostad-, vård- och fattidomsproblemen skall vara en skrattmatch att lösa.

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.