Nyval inom 6 månader?

Publicerad av

Nu är valet över. Enligt min mening med fasansfullt resultat för Sverige. Blockpolitiken ha gjort att partierna har grävt ner sig i sina skyttegravar och under den tidigare mandatperioden har dom ägnat sig åt hård retorik och verbalt prickskytte på varandra. Hur skall något parti kunna backa från det utan att bli svårt straffade av sina väljare?

Hur skall t ex C och L kunna bilda regering med S när dom samtidigt så hårdnackat sagt att Socialdemokraternas politik är skadlig för Sverige? Deras väljare skulle förmodligen inte acceptera saken och risken är då stor att dom istället går till SD som växter ännu mer.

Hur skall S och Mps väljare kunna acceptera att samarbeta med Moderaterna när så många representanter sagt att M är mer eller mindre SD light och att SD är nazister? Det skulle förmodligen vara döden för MP som parti och många fler skulle fly från S till SD och Vänstern.

Vilket parti på högerkanten skulle kunna samarbeta med Vänstern efter att dom så ofta kallat dom ett extremistparti? Och vem i hela fridens dagar vill samarbeta med SD? Jag ser INGET läge där något parti vågar spela rysk roulette genom att svika sina väljare då det är för stor risk att ett nyval inte ligger långt borta.

Efter att jag sett valvakan så inser jag att väldigt många röstat på t ex V och SD eftersom att dom är ruskigt less dom två partier som tidigare var statsbärande. D v s S och M. Många är nog helt enkelt less alla floskler, halva sanningar och ignorerande av deras egna partiprogram. S måste sluta kalla sig för ett ”brett parti” i förhoppning att locka väljare från alla håll. När S talar om inskränkningar i strejkrätten, hårdare tag mot flyktingar och låter folk gå under genom inhumana direktiv till Försäkringskassan så flyr väljarna. Och helt uppenbart har dom flytt till SD i stor utsträckning. När en väljare går från ett parti vars slagord är solidaritet till ett parti som är Sverige mest konservativa högerparti så är det något rejält fel på Socialdemokratins inriktning. Det kanske är dags att ni på era bara knän ber Juholt komma tillbaka.

Sen måste jag nämna MP. Valets stora förlorare. I en tid då vi faktiskt haft stora skogsbränder i Sverige och miljödebatten gått högt så får dom ändå bara 4,3 %. Det är så skandalöst dåligt att dom borde skämmas. Sverige behöver en stark grön rörelse och ett parlamentariskt klargrönt alternativ. Det MP som dagens ledande miljöpartister byggt upp får helt enkelt underkänt. Dom som deltagit i detta bygge borde lämna sina uppdrag och lämna över makten till mer ideologiskt förankrade personer inom partiet. Väljarna har helt uppenbart sett igenom muren av symbolpolitik och sett att MP förvandlats till ett elitistiskt nyliberalt parti för hippa stadsbor. Det är inte det som dom gröna väljarna vill ha. Nu lär det knappast hända så jag gissar att det kommer att finnas ett nytt parti med stark grön profil till nästa val.

En kommentar

  1. Det är lite lustigt att MP har flest väljare bland dem som är längst från miljön, bland stadsborna. Med en svag förståelse av årsmån och naturens livskraft, men med en övertygelse att det är synd om de man anser svaga, vare sig det handlar om människor, toppredatorer eller ”offer” för ett förändrat ekonomiskt brukande av naturen, är det förståeligt att partiet finner flest väljare bland de som är svårast drabbade av den artefaktiska blindhet som är en konsekvens av en långt driven arbetsfördelning.

    Den intressantaste kommentaren i SVT:s valvaka stod Alice Teodorescu för: ”Endast 40% av väljarna har röstat på ett socialistiskt part”. Denna kommentar förbigicks helt av programledarna. Förra valet röstade färre än 48% socialistiskt, men ändå fick landet en socialistisk regering. Månne blir det socialistiskt inflytande även denna gång, trots väljarnas tydliga avståndstagande? Märkeliga äro politikernas vägar…

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.