Om allting bara handlar om jobben kan vi lika gärna exportera vapen till Nordkorea

Publicerad av

2012 beslutade alliansregeringen att tillsätta en utredning gällande skärpta regler för vapenexporten. Bakgrunden till detta var att svenska vapen såldes länder med klart demokratiskt underskott samt länder med en luddig syn på mänskliga rättigheter

Utredningens förslag har nu varit ute på remiss och i vanlig ordning var företagen mycket kritiska med motiveringen att det skulle påverka deras vinster. Nu har dom dock även ett nytt argument och nya allierade i sin jakt på omoralisk profit. Nu gör dom stor sak av det påverkar jobben. Dom talar om tiotusentals arbetslösa.

I vårt nuvarande ekonomiska system räcker ett sådant hot ganska långt för att till och med folket att slänga moralen ut igenom fönstret. Dom stora vapenföretagen som SAAB och Hägglunds får nu medhåll av SSAB och… Håll i hatten… IF metall.

Nog är det någonting som är riktigt fel när saker som vi vet är rätt och riktigt inte går att genomföra eftersom att det påverkar jobben.

Men nu måste vi ställa oss frågan… Om det bara är jobben som gäller, och moral inte är viktigt,  så varför skall vi då inte exportera vapen till Nordkorea? Eller varför inte till IS? Det skapar ju, enligt både arbetsgivare och fack, arbetstillfällen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.