Om man kan samarbeta med alla så finns ingen ideologi kvar

Publicerad av

Både Lövin och Alice Bah Kunke har nu gått ut och sagt att dom är OK med att samarbeta i regering tillsammans moderaterna. Under denna mandatperioden har dom samarbetat med V och S.

Jag tänker att vi ska fortsätta vara pragmatiska, visionära realister. Vi hade ett gott samarbete tidigare med Reinfeldts regering och vi vet ju inte vad framtiden kan ge. Men vi går till val som miljöpartister och vi vill gärna regera fortsatt med Socialdemokraterna, men vi är pragmatiker.” Detta är ord från Alice Bah Kunke och tidigare har Lövin talat med samma andemening. Dom verkar bära sin pragmatism som ett hedersmärke för det dom kallar “visionära realister”. Det finns bara ett problem. Om man kan samarbeta med alla så försvinner ens egen identitet

Det finns en grön ideologi. Många sympatiserar med den. En grundplåt för den är grundläggande rättigheter som grundar sig i att alla människor har ett lika värde. Dessutom är fredsfrågor och miljöfrågor mycket kraftfulla frågor i grön ideologi. Hur i hela fridens dagar går det ihop med att regera tillsammans med M? Under mandatperioden har vi sett hur MP sålt ut sin själ till S som trots allt ligger närmare grön ideologi än M. Många av MPs medlemmar har därför lämnat partiet men det verkar inte vara ett för högt pris att betala för ledningen i MP. Allt för äran att sitta i regering.. Makten före ideologin? Är det så dom resonerar? Nu har förvisso S även struntat i sin ideologi. Det blir extra tydligt när man talar om att lagstifta om inskränkningar i strejkrätten för att flirta med Göteborgs hamn och allianspartierna.

Men vi som väljare måste förr eller senare sluta lyssna på partiernas marknadsföring och distraktioner och istället se på vad dom faktiskt uträttat. Ur grön synvinkel är det idag omöjligt att rösta på MP. Dom har bl a röstat ja till värdlandsavtalet, dom har skapat en auktoritär miljö i partiet och dom är för CETA-avtalet. Till råga på allt ser dom inga problem att samarbeta med M. Dom kallar sig visionära realister men det verkar mer och mer bara som en ursäkt för att klamra sig fast vid makten oavsett hur många kärnfrågor dom måste ge upp. Det är dags nu… dags för ett nytt grönt alternativ som håller fast vid dom gröna idealen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.