Polidiotskalan

Publicerad av

Jag funderar på att införa ett nytt mätverktyg för politiska uttalanden. Jag tänkte kalla den “polidiotskalan”. Jag tänkte att det skulle vara en skala från 1 – 10 och den skulle vara baserad på uttalandes dumhet i relation med det uppdrag personen i fråga har. Låt oss säga 10 är ett komplett galet uttalande och 1 är ett riktigt smart uttalande i relation till det uppdrag den som sa det innehar. Låt oss ta några exempel:

Låt kyrkan fyllas av flyktingar

(Lars Gårdfeldt, Teologie doktor, skolpräst)

Detta måste måste få betyg 1. Ett ganska klokt uttalande. För det första framstår kyrkan som mänsklig och samtidigt är det chans för kyrkan att äntligen få lite besökare.


 

Sverige behöver fler jobb för människor med kortare utbildning

(Carola Lemne, vd på Svenskt Näringsliv).

Den här bör nog också få en 1:a. Hennes jobb är att springa dom extremrikas ärenden och dom extremt rika  behöver tjänstefolk. Om folket blir för intelligenta kanske dom protesterar.


 

Stockholmare är smartare än lantisar

(Anna Kinberg-Batra).

Ni tror kanske att jag skulle sätta en 10 på detta uttalande. Men icke…. Om man ser detta ur historisk synpunkt är nog detta en av dom mest korkade saker en politiker har hävt ur sig. Men hon var inte statsminister då. Hon var inte ens riksdagsman eller ordförande i MUF. Detta drar ned betyget. Så… varför inte en 8:a?


 

Jag tror ni nu förstår hur jag tänkt. Har ni något uttalande ni vill betygsätta? Skriv då gärna en kommentar med uttalandet, vem som sa det, vilket betyg ni vill ge och framför allt varför.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.