Reformisterna – Ett parti i partiet?

Publicerad av

Högprofilerade socialdemokrater har nu bildat en förening som heter Reformisterna. Deras syfte är att driva opinion för politik som är väldigt lik Vänsterpartiets program. Eller kanske man skall säga Socialdemokratins program på den tiden då dom drev den politik som Vänsterpartiet nu driver. 🙂

Jag måste säga att jag tycker det är trevligt att politiska krafter äntligen börjar röra på sig för att motarbeta den nyliberal kraft som t o m har smittat de ledande skikten inom Socialdemokratin. MEN… Det hela känns så konstigt. Å ena sidan så vill dom driva den politik som V idag företräder. D v s i opposition mot sin egen partiledning. Å andra sidan ger dom stöd åt samma partiledning för deras kompromisser. Hade det då inte varit bättre om dom istället gick med i V eller startade ett nytt parti?

Det är andra saker som jag också tycker är konstigt. Dom verkar ha stöd från sin partiledning. Kan det vara så att detta är sanktionerat av partiledningen för att undvika ett alltför stort väljarflöde från S till V? Eller är det så att lojaliteten är så pass stark inom S att man ser partiet som en garant för framtida makt? Att varumärket helt enkelt är för starkt för att offras?

Jag ser med stor nyfikenhet fram emot vad denna förening skall göra framöver och önskar dom all lycka.

Enligt Dagen Opinion är detta reformisternas styrelse:

Ordförande: Markus Kallifatides, associerad professor vid Handelshögskolan i Stockholm

Kassör: Enna Gerin, är utredare på Katalys

Daniel Suhonen är tydligen någonting dom kallar ”studieorganisatör”.

ledamöter
Daniel Wolski
Karina Cubilla
Gabriella Bauer (är även medlemsansvarig)
Hampus Andersson
Emmelie Renlund
Jakob Wagner

ersättare
Oscar Karlsson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.