Slow fashion

Publicerad av

Har läst igenom hela boken Slow fashion – din guide till smart och hållbart mode. Eftersom jag ju verkligen gillar och bryr mig om textil och textilindustrin så tyckte jag såklart att den var verkligen intressant! Även om det var en hel del som jag läst mig till tidigare så var det även en hel del nytt. Och det var dessutom skrivit på ett mycket luftigt och lättläst sätt fast det faktiskt inte var speciellt lättsam läsning hela tiden.

Det stora bekymret är ju fortfarande vår överkonsumtion. Vi kan inte fortsätta i den här takten att köpa grejer. Och textil är givetvis en av sakerna vi inte kan handla i lika stor grad.

De skriver om lite olika i olika kapitel. Allt från hur industrin fungerat historiskt och hur den (egentligen inte) fungerar nu. Sen kan man lära sig hur man kan välja schysst, hur man hittar bra kvalité.  Att man kanske ska skita i normen och vara sig själv! Hur man kan tänka om och både shoppa på nya sätt och vårda eller laga sina favoriter. Givetvis allt möjligt där i mellan!

Rekommenderar verkligen den här boken! Vi måste tänka om och göra allt möjligt mycket mer hållbart! Den här boken kan hjälpa vem som helst till mycket bättre val när det kommer till textil! Det finns också en massa bra länkar till mer info, råd och inspiration! 🙂

Boken går köpa på i flesta bokhandlar men går självklart mycket bra att låna på bibliotek så behövs det inte köpas mer. Så gjorde jag! 😉

Tänk om och gör bättre och absolut hållbarare! 🙂

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.