Svenskt näringsliv är en idiotisk organisation som ingen borde bry sig om

Publicerad av

Svenskt Näringsliv har nu kommit på ytterligare ett sätt att berika ägarna till dom stora företagen på bekostnad av arbetare. Dom propagerar vilt för sänkta ingångslöner. Dom menar nämligen att det skapar jobb. Jag måste bara citera artikeln:

Carola Lemne ser det som helt nödvändigt att sänka företagens kostnader, om inte arbetslösheten ska skjuta i höjden om några år då många nyanlända ska ut på arbetsmarknaden.

Dom argumenterar att ju lägre löner desto fler jobb. Anledningen är, enligt dom, att det ”minskar kostnaderna för företagen”. En enkel lösning borde då att vi skänkte lönen för alla som jobbar på Svenskt Näringsliv med 90 %. Tänk vilka arbetstillfällen som skulle bli där! Sedan rider hon nästan skamlöst på den främlingsfientlighet som finns i Sverige idag genom att antyda att allt detta beror på dom nyanlända.

Idag pågår ett globalt krig om jobben. Länderna tävlar om vem som kan berika dom stora företagen mest. Tillbaka får länderna vaga löften om arbetstillfällen. Under tiden trycker alla länder pengar och lägger räntan under noll. Allt för att hålla dom globala bolagen lyckliga. Notan för allt detta hamnar hos staten. Dvs folket… Vi! När vi gör detta får det bara en enda effekt. Dom riktigt rika blir rikare och alla andra blir fattigare. Är det så vi vill att samhället skall se ut?

Att sedan denna Carola Lemne har mage att kalla facket ett särintresse och antyda att dom inte tar sitt samhällsansvar får mig bara att gå i taket. Tala om att kasta sten i glashus. När tog näringslivet samhällsansvar sist?

Vi hoppas att facket ska kunna ta ett samhällsansvar och inte bara vara ett särintresse. Men går inte det får man väl be politikerna att gripa in

LO representerar arbetarna. Dom representerar därmed en stor del av svenska folket och tack vare kollektivavtalen hjälper dom löntagare vare sig dom är med i facket eller inte. Om någonting är ett särintresse så är det Svensk Näringsliv.

Jag vill även understryka att jag varit företagare i större delen av mitt liv och jag har aldrig sett Svenskt Näringsliv hjälpa någon annan än just dom stora börsbolagen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.