Sverigedemokraterna antyder att dom är rasister i sitt eget principprogram. Läs mellan raderna.

Publicerad av

Jag tog mig lite tid och laddade ner Sverigedemokraternas principprogram. Dom har skrivit det lite märkvärdigt men jag skall försöka översätta det hela.

Liberalismen och socialismen är de två ideologier som dominerat och präglat det svenska samhället under de senaste decennierna. Båda dessa ideologier betraktar i hög grad människan som en i grunden god och förnuftig varelse, som förutom sin medfödda godhet och rationalitet kan liknas vid ett tomt blad eller en konturlös lerklump, och som formas enbart av den miljö och den sociala kontext hon möter under livets gång.

Läs: Liberaler och socialister anser att alla är skapade lika och förtjänar samma förutsättningar

 

Sverigedemokraterna står för en mer nyanserad och därmed också en mer realistisk människosyn. Vår strävan är att utforma politiken efter hur vi tror att människan är och inte hur vi önskar att hon vore. Vi tror inte på teorin om att människor föds som blanka blad som kan fyllas med vilket innehåll som helst. Miljön har visserligen en stor betydelse för individens utveckling och samspelar ofta med det biologiska arvet och den fria viljan. Det finns dock också en nedärvd essens hos varje människa som man inte kan undertrycka i hur hög utsträckning som helst utan att det får konsekvenser. Delar av denna essens är gemensam för de flesta människor och annat är unikt för vissa grupper av människor eller för den enskilde individen.

nazism-144975_1280Läs: Vi tror inte att alla är skapta lika. Vi tror att olika raser har olika ”essenser”. Den är nedärvd. Följaktligen kan vissa raser teoretiskt vara bättre än andra.

Jag blir definitivt lite mörkrädd när jag läser sånt här. Undrar vad min ”essens” är?  Om vårt arv är vikingarna  så är jag i grunden en pirat, våldtäktsman, plundrare, slavägare och båtbyggare. Jag antar att det skulle vara svenskars ”essens”. Jag känner mig definitivt inte hemma i den beskrivningen. Hur känner ni?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.