Sveriges dyraste oralteater

Publicerad av

Efter att partipiskans vinande i värdlandsavtalet börjar man fundera på om riksdagen verkligen behövs. Om alla röstar som respektive ledning bestämt så behövs kanske inte riksdagen. Det blir definitivt meningslöst att ha personval.

Det senaste året har jag försökt följa med i debatterna i riksdagen men oj vad jag börjar vara less. Det måste vara den dyraste oralteater vi har i Sverige. Politiker ställer sig upp och rapar ut sina budskap. Ingen har någon ambition att lyssna. Det enda som verkar spela någon roll är att få ut SITT budskap till väljarna, och inte minst, sina egna medlemmar.

Är det denna teater vi skall ha riksdagen till? Inte för demokratiska diskussioner där kloka människor diskuterar, tar beslut och kommer fram till dom absolut bästa lösningarna för folket? Utan som marknadsplats för dom olika partierna att om och om repetera sina egna politiska budskap, som jag misstänker inte alltid är satt för samhällets bästa, utan mer för hur många marknadsandelar av väljarkåren man kan locka.

Om dagens riksdag även är framtidens riksdag så kan vi lika gärna lägga ner den och åtminstone spara lite pengar åt statskassan. Det kostar nämligen mycket pengar att hålla sig med röstboskap.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.