Tamsons vill satsa mer pengar på Stockholm

Publicerad av

Nu är moderaternas Kristoffer Tamsons igång igen. Han vill att staten skall satsa på en ny ringled runt Stockholm. För er som inte känner till Kristoffer Tamsons kan jag berätta att han är en Stockholmspolitiker för moderaterna som fällt bl a följande uttalande:

Vi måste se till att de pengar som ska gå till svensk järnväg går där människor bor och där människor reser, och inte till träd i Norrland

Han argumenterar just nu för en ny ringled i Stockholm eftersom att som han bl a säger:

Till detta kommer problem med trängsel och trafikstockningar som redan i dag plågar hundratusentals människor på väg till eller från sina hem och arbetsplatser.

Om det nu är så att trafiken REDAN IDAG plågar Stockholmarna så har jag ett helt annat förslag. Bygg ut järnvägen ordentligt ända upp till Haparanda. Då skulle företag och statliga verk kunna flytta ut från Stockholm.

På så vis skulle trafikbelastniningen minska i Stockholm samtidigt som resten av Sverige kunna få tillbaka lite tillgångar som idag sugs in till Stockholm under förevändning att det är till staten. Det är faktiskt ganska fantastisk att vissa politiker anser att man gör “satsningar” i Stockholm men man ger “bidrag” till bl a Norrland.

Läs mer: Moderaternas Kristoffer Tamsons får många Norrlänningar att längta efter självständighet

3 kommenrarer

    1. Jag tycker att ditt ordval är lite väl bryskt. Jag tror få människor är onda. Problemet i när det gäller Stockholms ovilja att se Norrlands problem är att många inte har någon relation till Norrland.

      Nästan alla från Norrland har besökt Stockholm. Dessutom får vi information om vad som händer i Stockholm via media på daglig basis. Jag tror dock att politiker från Stockholm generellt inte kan särskilt mycket om Norrland

    2. Jag är faktiskt också lite nyfiken om vad barn får lära sig om Norrland i Skolan. På den tiden jag gick skola fick man lära sig massor om Södra Sverige men av vad jag minns så var utbildningen om Norrland ganska blek.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.