Terrorattacken mot Norge har redan lyckats

Publicerad av

trojan-horse-152800_1280Ordet ”terror” betyder förskräcka. För mig verkar det uppenbart att om målet för eventuella terrorister var att utföra terrorattacker så har dom redan lyckats. Man måste nog vara ganska förskräckt innan man inför passkrav mellan Sverige och Norge. Tydligen gäller inte detta passkrav nordiska medborgare. Bara EU-medborgare som bor utanför norden. Så alla som har svenskt körkort får åka igenom.

Eftersom svenska körkort inte specificerar nationalitet så är det tydligen inte superviktigt med just den saken.

Om jag har förstått det hela rätt så är dom ganska säker på att några extremister tänker utföra terrorhandlingar i Norge. Dom vet dock inte vad dom heter, hur dom ser ut, hur dom tänker ta sig hit eller vad det är dom tänker göra när dom kommer till Norge.

Får inte det er att undra hur den information, som Norska säkerhetspolisen fick, egentligen såg ut? Det hela låter lite luddigt för mig. Jag hoppas verkligen att det inte är så att NSA som skickat varningen och sedan inte berättat detaljerna. I så fall kan NSA starta terroristpanik vilket land dom vill och när helst dom vill.

Rädda människor tar dåliga beslut

Kanske det bara är så enkelt att Norge inom kort vill införa några nya terroristlagar. Sådana förändringar brukar alltid börja med att man skrämmer upp befolkningen rejält innan man presenterar den. Hoppas att dom inte gör som dom gjorde i USA när dom höjde och sänkte terrorvarningarna varje dag. Folket levde i ständig oro men i gengäld klagade dom inte när dom styrande stal deras frihet och rättigheter.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.