Terroristerna vinner om vi bygger en polisstat

Publicerad av

Så här i efterdyningarna av bombdådet i Belgien så ökar hatet och fientligheten mot alla som har ett lite mörkare utseende än det rågblonda idealet som många i Sverige anser vara själva kronan på mänsklighetens skapelse.

Många anser att Européer är civiliserade och dom som bor i mellanöstern är barbarer som generellt är opålitliga och dödar oskyldiga bara för att vi inte råkar dela deras tro på Gud.

Dom terroristdåd vi sett senaste året stänger våra samhällen och sluter våra hjärtan. Vi accepterar att vårt, en gång öppna, samhälle sakta men säkert förvandlas till en polisstat eftersom att vi är rädda för att människor skall åka runt i Europa för att omvända oss med bomber.

Är det inte dags att vi, istället för att skapa ett slutet samhälle, börjar titta på varför vi idag har terroristdåd i Europa? Det är så få som idag talar om det faktum att västvärldens utrikespolitik i mellanöstern har skapat en instabilitet och misär som gör att hatet växer sig så starkt att människor är villiga att dö bara för att få ge lite vedergällning.

Tyvärr har jag bara hittat ETT reportage handlar om detta så här i kölvattnet av dådet i Belgien. Det är Mellanösternanalytikern Per Jönsson på Utrikespolitiska institutet som i Ekot faktiskt belyser just problemet att vi i väst har en stor skuld i att skapa dessa terrorister.

Jag tror att vi står inför ett vägskäl. Vi kan nu bygga upp en polisstat eller ännu värre och på så vis ge upp dom friheter, som vi hävdar att vi värnar om, eller så måste vi börja titta på VARFÖR det skapas så många terrorister i världen. Jag tycker att vi verkligen skall börja fundera på vilket samhälle vi vill leva i  och sedan se över vilka allierade vi har och vilken relation vi skall ha till andra regioner innan det blir värre.

The War You Don’t See from John Pilger on Vimeo.

 

7 kommenrarer

 1. Man kan tvista i evighet om vem som bär skulden till vad.
  Men nu har vi den situation vi har och det råder ingen tvekan om att den radikala islamismen vinner mark.
  Så vad ska vi göra?
  Fortsätta att ”gulla” med islamisterna, tillåta en vanvettig massinvandring som bara är till skada för de europeiska länderna och få kriminalitet, våldtäkter och blodiga terrordåd som kravbrev på posten för vår naivitet och dumhet?
  Eller försvara oss mot detta barbari och vad som mer och mer börjar likna en regelrätt invasion.
  För mig är valet självklart. Hellre en polisstat än fortsatta terrordåd.
  Som sann Norrlandspatriot ser jag hellre att Norrland utplånas från jordens yta än att islam får något som helst inflytande i vårt vackra land!
  Och jag är beredd att samarbeta med andra europeiska patrioter för att förhindra att islam får fotfäste i Europa!

  1. Betänk nu att om du vill ha ett självständigt Norrland så blir du separatistisk. Om någon överambitiös norrlänning gör ett våldsbrott så blir du då automatiskt terrorist. Människor med stor vapenmakt blir aldrig terrorister. Terrorister blir dom som inte anser sig ha något annat val

   1. Enligt din logik så skulle jag då omedelbart åka till något annat land, t.ex Australien.
    Där skulle jag skjuta eller bomba ihjäl ett antal oskyldiga människor och sedan komma med någon luddig förklaring i stil med att:

    ”Det är så synd om oss i Norrland, vi är så förtryckta och därför måste jag åka hit och skjuta ihjäl folk för att ni ska tycka synd om oss. Dessutom har ju Australien diplomatiska förbindelser med kolonialistregimen i Stockholm”.

    Trams! Ovärdigt civiliserade tänkande människor.

    Här handlar det om en ideologi och religion som öppet förklarat krig mot hela den västerländska civilisationen. En ideologi och religion som bygger på att islam ska ta över världen med svärdets hjälp.

    Med andra ord, en ideologi och religion som förklarat krig mot och hotar den västerländska civilisationen och därför ska bekämpas med alla medel.

    Dessutom handlar det om fega ynkryggar som bombar oskyldiga människor därför att de är för fega och odugliga att slåss mot en eventuell fiendemakts arméer.

    Exemplen Tjeckien, Slovakien och de baltiska länderna visar att civiliserade folk kan frigöra sig utan våld.

    Exemplet Polen under andra världskriget visar att en motståndsrörelse (Hemarmén, Armia Krajowa) kan slåss mot en ockupationsmakts armé utan att mörda civila.

    Dessutom, vad har dessa terrorister i Europa att göra? Jo, de vill ta över och islamisera våra länder.

    Därför ska det bekämpas med alla medel.

    För ett självständigt Norrland-utan islam!

    För ett islamfritt Europa!

    1. Om Australien går i allians med Sverige och skickar bombplan efter bombplan och bombar Norrland till grus? Skulle du så gilla Australien?

     1. Nej, det skulle jag inte.
      Men jag skulle inte attackera oskyldiga civila i Australien, däremot de militära enheter från Australien som deltar i bombandet av mitt land.
      jag skulle inte heller bosätta mig i Australien med förevändning att jag är flykting eller liknande och sedan spränga bomber eller våldta kvinnor..
      Jag skulle inte heller flytta till Nya Zeeland och mörda och våldta människor där.
      Vad jag vet så bedriver inte Belgien, Frankrike, Tyskland eller något europeiskt land i någon terrorbombning av något land i Mellanöstern.

     2. Före 1935 tror jag att många tyskar resonerade som du gör nu. Men se hur det gick. Om du ännu inte hunnit se filmen längst ned i inlägget så rekommenderar jag att du gör det.

 2. Frihet är för mig det viktigaste som finns. Den försvinner om Sverige blir en polisstat, den försvinner också om jag i framtiden inte kan känna mig trygg att vistas utomhus ensam på vissa platser eller vissa tider.

  Jag vill i största mån undvika att dra människor över en kam. Vilket faktiskt innebär att jag inte heller kan tro att alla människor är av godo. Vi har alla olika erfarenheter och förförståelse, vilket skapar grund till hur vi ser på saker och situationer. Finns det något rätt eller fel? Är det fel att tycka att vi borde hjälpa flyktingar? Är det fel att tycka att massinvandring är någonting dåligt?

  Jag vill minnas att en av mina lärare berättade om en vetenskaplig studie man gjort på flyktingar (som flytt från krig m.m.) i Sverige. De fick göra en självuppskattning om deras hälsa när de kom till Sverige. Tror det var ett halvår senare så fick de göra samma självuppskattning.

  Man skulle kunna tro att den självuppskattade hälsan skulle vara bättre efter 6 månader i trygga Sverige. Men det var tvärtom, deras psykiska hälsa hade försämrats.

  Så frågan är; räcker det verkligen att bara låta människor få stanna i Sverige? När det inte finns varken bostäder eller jobb? Hot och våld är vanligt på flyktinganläggningar. Är det trygghet?

  Det jag vill komma fram till är att det inte finns något enkelt svar. Det bästa vi kan göra är att inte tillåta ett ”vi mot dem”. Utan istället fundera över; vad blir egentligen bäst FÖR ALLA?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.