Trump blir avsatt trots att republikanerna är i majoritet i senaten

Publicerad av

Idag är det väl knappast någon diskussion om huruvida Trump är skyldig eller inte. Det är självklart att han bett Ukraina att starta en utredning runt Biden för egen vinning på folkets bekostnad. Till råga på allt verkar det vara en hel driva av personer i det republikanska partiet som är inblandade i denna skandal.

Men jag tänkte inte skriva om den saken utan snarare om vad som händer sen. Det är väl ganska säkert att demokraterna kommer att skriva en grund för riksrätt och skicka det till senaten i USA. I USAs senat är republikanerna i majoritet och då är det lätt att tro att dom helt enkelt avvisar riksrättsförslaget. Men med vilken motivering? Det är knappas någon tvivel om att presidenten har begått brott. Så varför skulle dom fria honom? Det finns trots allt ett politiskt pris att betala för den saken. Dom skulle naturligtvis kunna säga att han har begått ett brott men att det inte är nog för att avsätta honom. Men då måste det ställas i jämförelse med en utomäktenskaplig avsugning som gjorde att Clinton ställdes inför riksrätt. Det brottet ansåg republikanerna vara nog för att avsätta honom.

Så Trump har uppmuntrat mutor och korruption och därmed skapat ett hot mot USAs demokrati. Clinton fick en avsugning. Vad är mest skadligt för USA? I min värld och med min svenska moral så är väl en utomäktenskaplig avsugning trist för dom inblandade och en familjär tragedi men att uppmuntra korruption är i mina ögon ett ofantligt större problem för USA.

Jag tror att – trots att republikanerna är i majoritet i senaten – så kommer presidenten att bli fälld och avsatt. Om dom inte gör det så kommer det att förfölja medlemmarna i senaten i all evighet och det kommer att hota det republikanska partiets existens. Om dom friar honom kan historien straffa dom politiskt och jag tror att dom är medvetna om det. Jag gissar att innan mars så kommer vi att säga hej till president Pence. Detta förstås om inte han visar sig vara alltför inblandad i nuvarande skandal. Sen kommer det republikanska partiet att förlora stort i valet 2020 oavsett vem som blir demokraternas kandidat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.