USA har skapat ISIS

Publicerad av

american-20835_1280Idag är mellanöstern ett allmänt kaos av krig, flyktingströmmar, korruption och gangstervälde. Folket har levt under dessa förutsättningar under en väldigt lång tid. Vi sitter här i väst och förfasar oss över framväxten av organisationer som ISIS, Hamas och Hizbolla. Som jag ser det är det inte alls konstigt att dom växer fram.

Dessa organisationer lovar förbättrade levnadsvillkor, ordning och reda. I vissa städer har dom även lyckats med att åstadkomma det. Om folket tittar på vad väst har bidragit med dom sista 20 åren så blir dom inte så imponerade. Väst har startad krig på falska grunder. Dom har destabiliserat massor av länder vilket har lett till inbördeskrig och stora flyktingströmmar och dom har satt ledare till makten som inte alls har folkets stöd.

Vi måste nog inse att USAs agerande i mellanöstern är en stor orsak till att det idag ser ut som det gör. Detta är vad CIA brukar kalla ”blowback”. Frågan är om USA kan eller vill fixa till den oreda dom har skapat.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.