Vad är viktigare? Påhittad ekonomisk tillväxt eller människans överlevnad?

Publicerad av

Miljöpartiet klassas i en del media som ett extremt parti. Många medier brukar kalla Miljöpartister för tillväxtfientliga. Många brukar fnysa åt miljöpartiets väljares vilja att reformera det ekonomiska systemet till förmån för ett system som premierar goda långsiktiga beslut.

Stanford, Princeton och Berkeley har lett en forskningsrapport om arters utdöende som nyss publicerats i Science Advances journal. Den har även återgetts i BBC och SVT.

Enligt denna rapport har människan genom global uppvärmning och skövlande av skog startat en ny utrotningsfas på jorden.

earth on fireEnligt rapporten dör djurarter nu ut 114 gånger snabbare än normalt.

Enligt rapporten finns det stor risk att bina dör ut inom tre generationer vilket skulle vara totalt förödande för människan eftersom att bina sköter pollineringen och utan pollinering inga växter och utan växter ingen mat till människor.

Frågan jag nu ställer mig är följande: Vilket parti är mer extremt? Ett parti som försöker stoppa nuvarande utveckling eller ett som ignorerar den med motiveringen att påhittad ekonomisk tillväxt är viktigare?

2 kommenrarer

  1. Om Miljöpartiet höll sig till miljön i stort vore det OK. men Miljöpartiets politik är förödande för Norrland då deras bensinskatter slår hårt mot all möjlighet till transport i Norrland. Miljöpartiet måste inse att Norrland inte har tunnelbana eller den typ av allmänna kommunikationer som finns i Stockholms innerstad. Först måste Norrlands infrastruktur byggas upp igen innan det ens blir tal om några pålagor för privata transporter.
    Men det som gör Miljöpartiet omöjligt ur min synpunkt är att de är för en ohämmad massinvandring med islamisering och sociala problem som följd. Jag kommer aldrig att lägga min röst på ett parti som medvetet skapar sociala problem och stöder den radikala islamismens framväxt i Europa.
    jag är övertygad om att nästa stora konflikt kommer att stå mellan den västerländska civilisationen och islam. Historiens dom kommer att bli hård mot de som gav islam fotfäste på vår kontinent.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.