Vad händer i Miljöpartiet?

Publicerad av

Sedan Miljöpartiet satte sig i regeringen har dom fått kompromissa bort massor av hjärtefrågor. Detta har varit en förutsättning för att dom skall få vara med och styra landet. Detta är kanske inte så konstigt med tanke på att dom bara fick 6,9 % av rösterna men nu börjar gränsen vara nått av vad jag tycker är rimligt.

Vapenaffärer med Saudiarabien är för mig helt otänkbart.

Vår statsminister gick ut i media och sa att man skulle omförhandla det omstridda militära samarbetet med Saudiarabien i vår. Inte avsluta det utan omförhandla det. Detta är inte så konstigt med tanke på att det var Socialdemokraterna som ursprungligen tecknade detta avtal. Socialdemokraterna har under ganska många år prioriterat arbetstillfällen före moral.

Miljöpartiets utrikespolitiske talesperson Valter Mutt gick ganska omgående ut och sa att detta var en helt omöjlig tanke för Miljöpartiet. Han menade att Miljöpartiet aldrig kunde acceptera detta.

Nu har Miljöpartiets språkrör Åsa Romson gått ut och hävdat att det inte alls är omöjligt. Enligt henne skall man först ha en beredningsprocess, förhandla och sedan ta ställning. Rent generellt är detta nog en bra princip men man måste ställa sig frågan vad hon tror Miljöpartiets medlemmar skulle tycka var en acceptabel text i detta avtal. Tror hon att ett vapenavtal med Saudiarabien innebär att vi skall exportera kronans ärtsoppa och att vi skall få betalt i olja?

Jag är väldigt misstänkt att om inte Miljöpartiet börjar agera mer i enlighet med sitt partiprogram så kommer dom snabbt att börja förlora medlemmar.

Sveriges avtal med Saudiarabien (Klicka på länken för att ladda ner pdf)

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.