Vad less jag blir på att usla avtal kallas för seger

Publicerad av

Nu är klimatmötet i Katowice över. Och precis som efter parismötet så är våra ledare ute och förklarar vilket OTROLIG framgång det var. Men vad var det dom egentligen dom lyckades komma överens om?

Isabella Lövin sa i SVT:

Vi får nog alla vara väldigt nöjda med att vi nu har fått en regelbok som innebär att man kan följa upp hur länderna minskar sina utsläpp, säger Isabella Lövin till SVT Nyheter sent på lördagskvällen.

Man har alltså kommit överens om hur man rapporterar in sina utsläpp. Att Lövin väljer att säga att man kan följa hur länderna “minskar” sina utsläpp känns bara som ett hån eftersom att det inte alls finns någon garanti för att några utsläpp kommer att  minska. Dom kan även öka men det kommer då tydligen att rapporteras korrekt.

Lövin fortsätter att ösa beröm över EU och världsamfundet för deras fantastiska jobb att komma överens. Men faktum kvarstår. Detta minskar inga utsläpp och vi har inte tid med sånt här. Skit är skit även om man slår in det i paket med guldpapper.

2 kommenrarer

  1. Att man sedan inte ens diskuterar det viktigaste, att jordens befolkning måste minska och att barnbegränsning måste genomföras i tätbefolkade länder är bedrövligt.
    Om befolkningsökningen fortsätter så är alla andra åtgärder verkningslösa, detta då varken mat eller naturresurser kommer att räcka i längden.

    1. Vi måste ställa oss frågan vad som är viktigt. För mig är liv viktigare än energi, ekonomi, semester och lön. Liv är allt. Om vi väljer att begränsa liv med preventivmedel så är det inget jag kommer att motsätta mig mot. Men om det sker genom krig över begränsade resurser eller liknande så är jag inte med.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.