Våra politiker begår brott för att tillgodose vapenindustrins önskemål

Publicerad av

SoldatJag kan inte säga att jag är förvånad över det faktum att Wallenberg verkar ha så pass mycket makt att vår egen regering väljer att begå brott bara för att tillfredsställa Wallenbergs önskemål. Ja ni läste rätt. Begå brott! Sverige exporterar vapen till Saudi Arabien. Detta strider mot svensk lagstiftning.

 

 

 

Flera högt uppsatta tjänstemän på Exportkontrollmyndigheten slagit fast att fabriksbygget stred mot de svenska lagarna om vapenexport.

Ovanstående är ett citat ur ekots reportage om denna, i mina ögon, gigantiska skandal. Sverige har till sist blivit ett land som finner vapenindustrins väl och ve viktigare än dom lagar som vi medborgare gemensamt varit med och stiftat. Jag blir på dåligt humör när man inser att Carl Bildts närmaste rådgivare, Frank Belfrage, har fått sköta hanteringen av detta efter att regeringen vek sig för vapenindustrin. Först var det Lundin affären och nu detta. Carl Bildt borde omedelbart tvingas att avgå.

Sverige är världens största vapen exportör

Alla kanske inte vet att Sverige som nation exporterar mest vapen i hela världen om man räknar per capita. Att dessa vapen sedan hamnar i konflikthärdar där tusentals människor dör verkar inte vara ett problem. Det viktiga verkar vara pengar och arbetstillfällen. FY FAN!

Dags att införa ett helt nytt ekonomisk system där man inte premierar människor som producerar produkter som är skadliga för mänskligheten. Man borde inte kunna bli rik på att producera vapen. Vapenindustrin borde därför inte få vara privatägd. Om vi nödvändigtvis behöver vapen för att försvara oss bör dessa produceras av Svenska staten och dom borde endast få användas i syfte att försvara våra gränser.

Sedan tycker jag att hela saken skall utredas och dom skyldiga inom den förra och den nuvarande regeringen borde åtalas. Om jag har förstått det hela så var nämligen Socialdemokraterna också insyltade i denna härva eftersom att dom slöt det första avtalet om vapenexport till Saudi Arabien.

Ekots intervju med Marcus Wallenberg 2014-08-17

ISP godkände vapenexport – trots vetskap om krigshandlingar

Saudisk förhandlare: Så kom kritiserade avtalet till

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.