Varför är inte SD det mest miljövänliga partiet?

Publicerad av

Ingen kan väl ha missat att SD:s huvudfråga är hur man minimerar mängden flyktingar. Dom har varit väldigt framgångsrika i sina kampanjer eftersom att framförallt S och M villigt följt deras exempel och efterapat deras politik. SD talar ofta om att hjälpa flyktingarna på plats istället för att släppa in dom i Sverige.

Därför kan jag faktiskt inte förstå varför dom inte i första hand prioriterar miljöpolitik och lägger upp klimatfrågan som nummer ett i deras partiprogram.

Den brittiska vetenskapspublikationen New Scientist har publicerat en karta som visar vilka effekter klimatförändringarna skapar på jorden. Denna har även blivit publicerad av ETC i Sverige. Kartan är baserad på FN:s klimatpanel IPCC:s ”business as usual”-prognos. Den prognosen visar vad som händer om vi fortsätter på den inslagna vägen. Nu skall vi väl ändå hoppas att världen skall ta sitt förnuft till fånga så att det klimatarbetet tar rejäl fart. Tyvärr skvallrar världens utveckling om att detta scenario inte är någon omöjlighet.

Men om ni tittar på kartan så kan ni notera hur stor del av jorden som blir obeboelig. Det bor MYCKET människor i dom områden som då kommer att klassas som obeboeliga. Vad tror ni att dom människor som bor där kommer att göra? Dom kommer självklart att fly. Vart kommer dom att fly? Självklart till dom områden som är beboeliga. Där ligger bl a Sverige. Så om SD nu är så rädda för flyktingar och vill hjälpa flyktingar på plats så borde dom kasta sig upp på barrikaderna och bli det främsta miljöpartiet. Dom borde kämpa hårdare för miljön än alla andra partier. Om dom nu inte är hycklare förstås.

Detta är Climat Action Trackers graf över klimatutvecklingen fn

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.