Varför brinner världen just nu?

Publicerad av

Konflikthärdarna blossar upp lite överallt. Det är dessutom många olika parter som slåss. Allt från ganska aggressiva stormakter till mindre grupper som IS. Metoderna är allt från cyberkrigsföring till rena terroristhandlingar.

Anledningen till dessa konflikter tillskrivs ofta makt, religion, tradition, ras och historia. I denna miljö frodas hatet och främlingsfientligheten.

Men varför sker detta just nu? Vad är det som har förändrats? Jag tror att framtidshoppet och tryggheten hos människor har börjat försvinna. Klyftorna ökar och många ser inte någon god anledning till varför 1 % av befolkningen skall äga mer än dom övriga 99. När detta sker frodas ilskan, egoismen och misstänksamheten.

Om alla människor hade en rimlig levnadsstandard och goda liv med hopp om personlig utveckling tror jag inte att man så lättvindigt skulle riskera sina liv. Då skulle det nog vara svårt att rekrytera soldater till alla arméer

Idag försvinner jobben i rask takt och många av våra ungdomar fyller sin tid med våldsglorifierande dataspel och fördummande TV-underhållning eftersom att bra jobb och god utbildning lyser med sin frånvaro. Allt eftersom automatiseringen ökar kommer jobben att bli ännu färre.

Det kanske är dags att helt se över våra ekonomiska system och hur vi fördelar våra resurser innan världen brinner upp.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.