Varför i hela fridens dagar samarbetar vi militärt med USA?

Publicerad av

USA har nu sagt upp avtalet med Iran, trots varningar från resten av världen. Direkt efter det gör Israel en missilattack mot Syrien. USA, Israel och Saudiarabien är allierade och verkar vara fast beslutna att starta ett storkrig i Mellanöstern. USA gick även ut och hotade världens företag att dom kunde utsättas för sanktioner från USA om dom gör affärer med Iran.

Allt detta bara dagar efter nyheten att Sverige fördjupar sitt militära samarbete med USA. Varför i HELVETE är vi så mån om att samarbeta med ett land som agerar som en elak mobbare på skolgården? Det börjar bli uppenbart att USA, Saudiarabien och Israel håller på och muckar gräl i Mellanöstern. Det är inte svårt att misstänka att dom har tänkt starta ett krig, som dom självklart räknar med att vinna, för att ta kontrollen i regionen. Hur kommer Ryssland och Turkiet agera om denna utveckling fortsätter? Hur stora flyktingströmmar kommer vi att se om storkrig bryter ut i regionen?

Är det inte dags att skyndsamt avsluta vårt militära samarbete med USA innan även Sveriges namn solkas av denna stormakts arroganta uppförande. Man måste verkligen fråga dom partier som röstade ja till Värdlandsavtalet med USA, om dom fortfarande tycker att det var en god idé?

En kommentar

  1. Instämmer. Värdlandsavtalet borde aldrig ha kommit till stånd. De miljöpartister i riksdagen som motsatte sig detta blev ju nästan utfrusna. De var klokare än majoriteten i riksdagsgruppen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.