Varför Linda Skugge har fel

Publicerad av
uni44016_a13c29ac1a8b14a1-c420x280
Skall även dessa sluta ”gnälla över jobbet” och vara tacksamma för att dom har en anställning? Var går gränsen?

Jag tänkte faktiskt inte bry mig om Linda Skugges inlägg om hur lata och odugliga svenska ungdomar är. Men då jag insåg att väldigt många hade delat den och visat sin uppskattning för hennes hårda attityd kände jag att jag måste skriva någonting.

Det största problemet är att hon anser att alla ungdomar skall ta vilket jobb som helt. Annars är dom lata idioter. Om man har den inställningen så sätter man helt dom marknadskrafter, hon själv säger sig hylla, ur spel. Om det är så att ingen vill jobba på Mc Donalds så borde väl dom höja lönerna istället för att klaga på att ingen vill jobba där. Om man inte resonerar på det sättet så får vi en värld som vi hade för hundratals år sedan där människor krökte rygg för den lokala makthavaren.

För att dra det till sin spets. Om man resonerar som Skugge så skall alla människor vara beredd att ta ett jobb på t ex en porrshop, sverigedemokraternas kansli, eller som nakendansös. (Alla nämnda är lagliga jobb). Dessutom till en lön som arbetsgivaren helt bestämmer. Inte särskilt hög följaktligen. Inte det Sverige jag känner igen.

2 kommenrarer

  1. Ditt argument om jobb där det är moraliskt fel går ju inte att jämföra med McDonalds. Har du ingen utbildning får du ju ta precis vilket jobb som helst annars ska du inte få bidrag heller.

    har du en utbildning för ett jobb så ska man ju sikta på det, finns det inga jobb där så får man ju gå ned sig.. annars menar du alltså att om alla är civilare framöver så ska ingen flippa burgare för de har utbildning för annat

    Sen finns det ju ett talesätt att det är.lättare att hitta ett bra jobb om man har ett jobb. I dagens läge är det ju kanske indirekt ett bevis på att man inte är en lat jävel. Delar hennes bild är kontentan.

    1. Mitt argument är som följer: Vi lever i värld som blir effektivare och effektivare. Allting blir mer och mer automatiserat. Dom jobb som en gång fanns, finns inte längre. Problemet är att det system vi idag har baseras på dom gamla förutsättningarna. Därför har vi idag satt in extraordinära åtgärder för att ”skapa” jobb. Några exempel är RUT, ROT och sänkt restaurang moms. Företag inom nästan alla branscher uppvaktar dom politiska partierna med förslag om försämrade villkor för arbetskraft (dvs bättre villkor för dom). Låt oss säga att ditt barn blev tvingat att jobba på ett ställe där arbetsgivaren ställde alla villkor och förutsättningar. Låt oss säga att lönen sög. Ditt barn mådde illa och grät varje gång den gick till jobbet. Skulle du då tvinga barnet. Om exakt samma sak hände när barnet gick i skolan skulle det bli stora utredningar om varför skolan får barnen att må så dåligt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.