Varför röstar så många på partier som missgynnar dom?

Publicerad av

Just denna fråga har jag ställt mig så många gånger. Förr i tiden var det inte så. Socialdemokratin var då fortfarande just socialdemokrati och dom gynnande den stora massan. Dom hade då också nästan hälften av Sveriges röster. Just detta att rösta mot sina egna intressen har dock pågått ganska länge i USA. Förr så fascinerades jag av att se intervjuer med extremt fattiga amerikaner som deklarerade att dom skulle rösta på Bush. Än idag minns jag särskilt en intervju där en man sa att han skulle rösta Bush Jr eftersom att hade haft ett jobb när Bush senior var president men inte när Clinton var det. Det var då lätt att tänka att mannen inte var särskilt insatt i hur världen fungerar och kanske dessutom var lite kort om huvudet.

Men nu händer samma sak i Sverige. Jag kan inte förstå att väljare som definierar sig som socialdemokrater röstar på Socialdemokraterna. Dom för inte längre någon socialdemokratisk politik. Att dessa väljare röstar på SD är för mig ännu konstigare. Förmodligen är det proteströster med tanke på att SD faktiskt ligger längre åt höger än Moderaterna. Men om väljarna verkligen då vill ge ett fett finger åt etablissemanget så varför röstar dom inte då på Vänsterpartiet? Det retar verkligen upp alla andra partier.

Men varför röstar en svårt skuldsatt lågutbildad arbetare på Moderaterna? Det finns ingen rim och reson med att rösta så. Eller för att inte tala om dagens Centern som inte alls är som den gamla Centern.

Vi har just nu några stora utmaningar framför oss. Först och främst har vi problemet med klimatet. Om vi inte löser detta problem så spelar resten ganska liten roll. Sen har vi problemet med att djurarter dör ut i allt snabbare takt. Enligt WWF har 60 % av alla ryggradsdjur dött ut på drygt fyra årtionden. Detta är ett problem är minst lika stort som klimatförändringarna. Slutligen har vi problemet med arbetslinjen. Idag beskattas arbete. Allt eftersom att automatiseringen ökar så minskar skatteintäkterna eftersom att en robot inte beskattas för sitt arbete. Detta leder till att pengarna inte räcker till sjukvård, skola och omsorg. Detta är tre stora problem som jag ser som viktigare än alla andra. Vilket av dagens riksdagspartier tror ni tänker ta tag i något av dessa problem på allvar?

Vi kan nog vara ganska säker på att det inte är SD och M. Dom skiter nog högaktningsfullt i dessa problem. Dom har en helt annan agenda. L och C då? Knappast. Man skulle kunna tro att C skulle kunna försöka göra någonting åt miljön men då hamnar det i strid med deras nyliberala anda och när det står mellan miljö och kapitalism så verkar kapitalism alltid vinna i C numera. S då? Vi måste inse att S inte längre är det S som vi äldre minns. Dom har blivit ett maktparti och verkar sitta i knät på Investor. Deras slagord har länge varit solidaritet men det ordet klingar falskt när dagens ledande Socialdemokrater dristar sig till att använda det och dessutom verkar som att det är reserverat till första maj.

Kvar är då vänstern. Jo dom skulle nog kunna peta i några av dessa frågor. Dom skulle nog kunna tänka sig att iallafall ta tag i beskattningsproblematiken. Men sen går det nog ganska trögt. För att lösa alla dom tre ovanstående problemen måste vi nämligen tänka nytt och tänka om. Jag är inte säker på att V har kapaciteten att tänka om.

Med tanke på ovanstående så kommer jag till slutsatsen att vi faktiskt måste ha ett nytt politiskt parti. Ett parti där fokus är att först och främst lösa dom existentiella problemen vi har framför oss. Vi behöver ett parti som framför dom idéer som Carl Schlyter framförde i SVTs morgonsoffa för några dagar sedan. Där sa han bl a:

Vad skall man ägna all sin kraft åt? Att reparera ett misslyckat bygge? Vårt ekonomiska system är inte anpassat för dom moderna behoven. Då måste vi våga berätta att vi har enorma klimatutmaningar. Det är liksom inga småförändingar som krävs. Varenda människa måste ställa upp tillsammans med politikerna och ändra hela ekonomiska systemet. Det är en jätteutmaning. Sen då, även om krisen är allvarlig, så är det ju inte så att lösningarna kommer att drabba folk och göra livet sämre för oss på alla områden utan tvärtom många delar kan bli bättre. Om vi ägnar oss åt, att när vi gjort producerat mer och mer och mer så kan vi faktiskt gå hem tidigare. Korta arbetstiden och fördela mer rättvist det vi har producerat. Och vi måste ha en helt annan ekonomi där man samarbetar mer.

Jag hoppas verkligen att det snart kommer ett parti som på allvar börjar jobba efter dessa idéer och att svenska folket då ser att detta är i deras eget intresse och därmed slutar rösta på partier som inte gynnar deras egna intressen.

2 kommenrarer

 1. För mig handlar det inte längre om att rösta, vare sig för- eller emot mina intressen. Sen jag insåg, att det inte finns något parti som tillåts verka fritt, på denna hårt riggade politiska arena, som ägs, styrs och kontrolleras av djupa staten, vars mest kända företrädare är Bilderberggruppen, som varje år bjuder in lämpliga kandidater för att se om de är villiga att underordna sig och dessa mörkerkrafter brukar alltid få som de vill och dom vill denna gång se Annie Lööf som Statsminister…
  Det gör det politiska spelet till ett spel för galleriet, där folket/väljarna, absolut inte har något inflytande, oavsett vem man än röstar på.

  Men vad värre är, att vi sedan födseln reduceras till ett ”dött” skepp/föremål/handelsvara, eftersom det inte är möjligt, i juridisk mening för den privatägda STATEN, som ju är ett företag, att sluta avtal med levande människor, lika lite som de kan sluta juridiskt hållbara avtal med djur. Därför förvandlas vi till en ”Straw-man” med hjälp av bl a ”Maritime Law and Law of the land”. Allt reglerat av UCC (Uniform Commercial Code).
  Detta gör oss till livegna slavar, bokstavligt och bildligt talat, när vi här i Sverige tilldelas vårt personnummer! I andra länder är det födelseattesten, eller social security numret som förvandlar det nyfödda barnet, till en ”död” handelsvara och egendom…

  And here’s the real kicker…
  När vi blir myndiga och blir röstberättigade och i socialiseringsprocessen förstås har fått lära oss, att vi bidrar till frihet och demokrati, i själva verket, befäster och bekräftar, samt förlänger vårt slaveri och när vi har köat färdigt utanför vallokalen och blir avprickade i röstlängden, så har vi, endast och allena och helt frivilligt godtagit slaveriet och dessutom överlämnat en generalfullmakt/Carte blanche, där vi överlåter åt andra att bestämma över oss och åt oss. Men ändå, är vi som maktens uppdragsgivare, såväl medskyldiga, som medansvariga till ALLT som makten beslutar och då menar jag inte regeringen, utan den djupa staten som, ju äger, styr och kontrollerar nästan allt här i världen och har gjort så i evinnerliga tider, folket ovetandes, för vi har varit allt för upptagna med att bli underhållna och skedmatade i TV-soffan, istället för att försöka ta reda på varför världen ser ut som den gör och om den nödvändigt måste se ut sån…

  Och som grädde på moset… Så länge majoriteten deltar och godkänner det politiska fulspelet, kan de hävda att de har folkets stöd och vi kommer aldrig att kunna förändra något till det bättre, för nu kommer e-valutan och e-kronorna och vi tvingas anpassa oss med ett chip som kommer tvinga oss att hålla käft och göra som vi blir tillsagda, om vi inte vill få chippet avstängt…

 2. Ja, detta har jag undrat ända sedan sossarna drog igång Den Stora Utplundringen av Norrland följd av Den Stora Deportationen.

  Trots detta har en majoritet av norrlänningarna fortsatt att rösta på detta centralistiska betongparti.

  Kanske är det ett underbetyg åt övriga partier. Eller ett bevis att människor är lättmanipulerade.

  När det gäller ett chip så kommer jag att tänka på Bibelns Uppenbarelsebok och Vilddjurets Tecken.

  Kanske är vi på väg mot Vilddjurets världsregering och det förtryck som då kommer att råda. George Soros, Rotschilds, Bilderberggruppen och hela Deep State driver på utvecklingen med patetiska politiker likt de svenska som sina fotsoldater och påhejade av politiskt korrekta media.

  Då är frågan: Kommer vi att våga stå upp mot detta eller ska vi fegt anpassa oss på samma sätt som när vi lät oss massdeporteras från Norrland?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.