Världen har blivit galen!

Publicerad av

I Europa stänger vi gränserna och tittar med förakt på dom frysande och svältande människorna på andra sidan stängslet. Västvärlden bombar skiten ur deras hemländer. Den ledande republikanska politikern i USA vill stänga gränsen för ALLA muslimer.

Grekiska folket svälter. Sverige lever i en lånebubbla som befolkningen ignorerar. I Peking kan man inte ens gå ut för att luften är för giftig. Människor har redan börjat fly för att deras länder sjunker under vatten pga av den globala uppvärmningen. Arter dör ut i en snabbare och snabbare takt. Ryssland åker runt i hela världen och säljer kärnkraftsanläggningar.

Just nu pågår klimatmötet i Paris. I princip alla forskare anser att 2 graders målet är absolut minimum om inte klimatkatastroferna skall få helt horribla konsekvenser. För att nå dit menar forskarna att vi MÅSTE ändra vår livsstil. Vi måste äta mindre kött. Vi måste förbruka mindre energi. Vi måste bo effektivare och konsumera mindre.

Samtidigt som denna kunskap är ganska utbredd fortsätter vi precis som vanligt. Konsumtionen måste hållas igång. Keep shopping! Om vi inte gör det så havererar ekonomin. Problemet är att vi måste minska konsumtionen om vi skall klara klimatmålet. Därför behöver vi olja. Är det någon som tror att det skulle vara några större krig i mellanöstern om det inte fanns olja där?

Dom frågor jag ställer mig är: Är det här den värld vi vill leva i? Är det inte dags att världens folk säger stopp? Kan vi inte bättre än så här?

En kommentar

  1. Mycket bra skrivet. Precis vad som händer i våran omvärld och man kan verkligen fråga sig varför? Är det någon av de sju dödsynderna som driver männskligheten mot fördärv: lättja, högmod, girighet osv? Eller har det alltid varit såhär och det är bara att medierna blivit bättre på att rapportera vår omvärld till oss?
    Livet på jorden är en delikat balans, men ser vi till historien har männskligheten alltid rest sig efter stora civilisationers fall så som romerska riket.
    Det som gör det extra allvarligt nu är att vi inte bara skadar oss själva utan vårt livsuppehållande system, för några mil upp i rymden finns bara mörker och vakuum.
    Det finns ingenstans någon kan fly om vi förstör våran planet men människans uppfinnelserikedom är sannerligen otrolig, vi har faktiskt landat på månen.
    Om alla försöker göra något litet för någon annan när man har utrymme och resurser så är det ett stort kliv för oss alla. Sverige bär också på många vackra ideal som är världa att sprida till omvärlden. Försöker vi så har vi alla fall gjort vad vi kan.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.