Världsekonomiskt forum i Davos talar för basinkomst

Publicerad av

Just nu pågår Världsekonomiskt forum i Davos. Där samlas politker, ekonomer, företagsledare och kulturpersonligheter. Dom lagt ut videor på föredrag och samtal. Se gärna “a world without work”. Det som genomsyrar detta möte är det faktum att automatiseringen håller på slå sönder vårt samhällssystem.

Där talar man mycket hur vi skall lösa problemet med att jobb helt enkelt inte kommer att finnas i nog utsträckning och att vårt ekonomiska system måste reformeras för att klara av framtiden.

Samtidig ser jag på SVT att Stefan Lövén skall hålla tal på detta möte. I intervjun med SVT säger han “Jag är här för att sätta fokus på jobb och tillväxt”.

Vi har alla världens experter som talar om att vi måste reformera systemen och tänka om gällande tillväxt. Jag tycker att vår statsminster borde ha varit där under hela forumet. Eller ännu bättre… Hela Svenska folket borde se detta om och om igen så att folket kan förstå problematiken och sätta press på politikerna att faktiskt reformera det ekonomiska systemet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.