Vi behöver ledare inte opinionsslavar

Publicerad av

På väg hem från Örebro såg jag en man som hade gjort busskuren till sitt hem. Det smärtar mig djup att se hur Sverige inte längre tar hand om människor i nöd. Jag har ingen aning om denna man är Svensk medborgare eller inte, men jag kan för mitt liv inte se vad det skulle spela för roll.

Den egoistiska och främlingsfientliga attityden sprider sig över Europa. Danske Folkeparti har just blivit andra största parti i Danmark och Sverigedemokraterna ökar i varje opinionsmätning. Varför har Europa blivit så kallt? Varför tar vi inte hand om varandra?

SAM_0058

Det Grekiska folket lever numera i misär och många tycker på något sätt att det Grekiska folket har någon slags kollektiv skuld och får därför skylla sig själva. Detta trots att det var Grekiska staten som ljög för sina väljare när dom skulle gå med i Eurosamarbetet. Folket hade ingen aning.

Jag tror att människor är rädd att själva hamna i misär. Jobben försvinner hela tiden p g a automatiseringen. Boendekostnaden stiger som en raket och krigstrumman mullrar i stora delar av världen. Människor är oroliga för sin framtid.

Tyvärr finns det politiker som ser en vinst att peka på oviktiga detaljer för att vinna väljare. Det vi måste göra förr eller senare är att reformera vårt ekonomiska system. Att skuldbelägga svaga grupper i samhället gör bara saker värre. Automatiseringen kommer inte att minska för att vi kastar ut invandrare. Krigen i världen kommer inte att bli färre för att vi minskar socialbidragen och boendekostnaden minskar inte för att vi höjer pensionsåldern.

Vart fjärde år väljer vi våra ledare i Sverige. Tyvärr var det länge sedan vi hade någon ”ledare” i Sverige. Idag har vi bara politiker som följer opinionen. En opinion som styrs av budskapen som media förmedlar. Opinionen just nu säger att invandrare, grekiska folket och en man som gjort en busskur till sitt hem har sig själva att skylla för deras situation. Vi kan bättre än så.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.