Vi får hoppas att ubåtens besättning vill delta i Mello

Publicerad av

submarine-168884_1280Just nu jagar svenska flottan en rysk ubåt i skärgården. I Sverige är vi historiskt ganska vana vid ubåtskränkningar. Denna gång är jag ganska säker på att svenska flottan kommer att lyckas med jakten. Denna gång uppfyller nämligen ubåten en av dom villkor som krävs för att svenska flottan skall lyckas med ubåtjakten.

Dessa villkor är:

  1. Fiendeubåten går på grund. (Det var detta som hände enda gången svenska flottan faktiskt fick tag i en ubåt)
  2. Fiendebåten går upp och söker politisk asyl. Dom måste dock då ha väldigt goda skäl. Som t ex att alla i besättningen är förföljda pga sin homosexualitet och att dom vill uppfylla sin livsdröm att ställa upp i Mello. Om dom bara söker asyl a humanitära skäl kommer svenska flottan bara att bogsera dom ut på internationellt vatten och låtsas som att ingenting har hänt.
  3. Att ubåten börjar sakta ta in vatten. Eftersom att det är svårt att ösa ur en ubåt så skickar besättningen ut en okrypterad nödsignal på den frekvens som ryssar alltid använder vid nödsituationer. I det helt okrypterade samtalet berättar besättningen om sin trista situation och efter att dom avslöjat sin position så undrar dom om deras ryska vänner eventuellt kunde tänka sig att komma och hämta dom. Eftersom det enda svenska försvaret faktiskt är riktigt duktiga är signalspaning så får svenska flottan reda på var den skadade ubåten ligger genom det samtalet.

Den enda ubåt svenska flottan faktiskt fått tag på uppfyllde villkor 1. Den ryska ubåten U137 gick 1981 på grund utanför Karlskrona. Den släpptes dock eftersom att dåvarande Sovjetunionen ganska aggressivt ville ha tillbaka den.

Den ubåt dom jagar just nu uppfyller krav 3 så om vår flotta kan navigera till positionen dom fått av FRA så kan vi kanske få tag i ubåt nr 2. Vi kan dock misstänka att Putin kommer att ringa till Sveriges statsminister och förklara att det skulle vara ”olyckligt” om en av deras ubåtar hade åkt vilse.

Vår statsminister kommer då skyndsamt beordra svenska flottan att diskret bogsera ubåten till internationellt vatten. Enda chansen att få fast ubåten blir då att dom faktiskt söker asyl pga av homosexualitet och en livsdröm att delta i Mello.

En kommentar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.