Vi människor behövs som konsumenter inte producenter

Publicerad av


man-320276_640Vi blir effektivare och effektivare. Detta skall knappast ses som någonting negativt. Det finns dock ett litet problem.

Vårt ekonomiska system är baserat på teorier från 1700-talet. Systemet fungerar inte med en hög arbetslöshet som är skapad av hög effektivitet.

Därför måste vi nog införa basinkomst (medborgarlön). Det är inte långt kvar tills vi behövs som konsumenter men inte som producenter. Kort sagt. Vi behövs för att köpa dom produkter som producenterna producerar. För om vi inte gör det så går dom i konkurs. Vi kommer dock inte att behövas för att producera dessa produkter eftersom att allting är automatiserat.

Jag tycker det är bra att vi har blivit effektiva. Jag vill inte att vi stoppar den utvecklingen. Dock måste vi få en inkomst någonstans ifrån. Den enda logiska lösningen på det problemet är att faktiskt inför medborgarlön. Det är nog det enda övergången som skulle fungera utan att samhället kastas ned i total kaos. Det finansiella systemet måste dock  till sist reformeras från grunden.

Alla tror att vi, inte allt för långt in i framtiden, kommer att bygga robotar som kan göra det vi kan. Dessa robotar kan även bygga nya robotar. Vem skall då få lön?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.