Vi måste börja rösta på politiker som tar ansvar

Publicerad av

Idag röstar regeringen om huruvida Sverige skall godkänna CETA-avtalet. Ett avtal som förespråkarna felaktigt vill kalla “frihandelsavtal” men avtalet reglerar väldigt mycket mer än tullsatser. T ex innehåller det stycken som innebär att företag kan stämma länder för att deras demokratiska beslut inte passar företagets syften att tjäna pengar.

Jag undrar verkligen varför regeringen och riksdagen har så bråttom med att godkänna detta avtal med tanke på dom stora frågetecken som finns runt det hela. Avtalet skapar rejäla risker att försvåra skarpare lagstiftning i t ex miljö- och arbetsrättsfrågor. Detta ställt mot vad som verkar vara en otroligt liten vinning. Miljöorganisationer runt om i världen har uttryckt sig ordentligt kritiskt mot detta och vill att man för miljöns skull ska tänka om. Det är lätt att förstå att partier som Moderaterna och Liberalerna är för ett avtal som innehåller sådant men att Socialdemokraterna och Miljöpartiet skulle vara för detta känns som ett rejält svek, de borde vara emot.

Jag tänker absolut inte rösta på någon politiker i höst som verkar se mer till sitt eget bästa, sin egen karriär och på att få hamna på rätt ställe efter politiken.  Jag vill ha politiker och ledare som ser till vårt land, människornas och i slutändan även världens bästa för ögonen. Vi behöver ledare som kan göra gott och se till att vi har en värld som vi kan överleva på i framtida generationer, inte ledare som går i företags ledband och ser till att vi shoppar tills jorden går under.

Lyssna gärna på det anförande som Carl Schlyter hade i riksdagen igår. Det är hela 40 minuter men väl värt att lyssna på. Tyvärr hade vår handelsminister inte tid att närvara på  hela debatten om den viktiga frågan. Blev nyfiken på vad som var så pass viktigt att hon inte kunde vara med på en så viktig debatt. Jag vill inte ha en sån värld som det skulle kunna bli om politikerna röstar igenom CETA-avtalet. Jag vill inte ha såna politiker i ledande roller. Vill du det?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.