Vi måste börja se invandrare som resurser

Publicerad av

Hur ofta får vi inte höra att vi inte har resurser för att göra saker? Varje sparkrav från stat och kommun brukar involvera en hänvisning till bristande resurser. Idag ser vi gärna en resurs som rena pengar men pengar ändrar värde hela tiden. I min värld är resurser någonting som på ett bra sätt kan omvandlas till någonting av värde. Jag menar då inte ett pengavärde utan någonting som förbättrar min tillvaro.

Om vi t ex har brist på personal att ta hand om våra gamla samtidigt som vi har hög arbetslöshet kan jag inte se att vi har brist på resurser. Kommunen kanske har brist på pengar men inte på resurser. Att vi jämställer pengar med resurser ställer till vårt tänkande i så många frågor.

handshake-584105_1280Samma sak gäller flyktingfrågan. Vi får hela tiden höra att vi inte har resurser att ta emot flyktingarna. Det man då oftast menar är att vi inte har pengar nog att ta emot dom. Som jag ser det har vi gott om land i Sverige. Vi är en av dom mest glesbebygda länderna i världen. Vi har byggmaterial inom landet för att bygga bostäder och undersysselsatta som kan bygga dessa bostäder. Kort sagt kan jag inte se att vi har för lite resurser att ta emot dom. Vi har bara inte nog med pengar för det.

Dessutom kan dessa flyktingar också inkluderas i arbetsstyrkan. Då blir även dom resurser. Kort sagt ökar våra resurser. Visst är det någonting som är fel när en arbetsför människa inte ses som en resurs samtidigt som ett papper med tryck på gör det.

4 kommenrarer

 1. En politiskt korrekt artikel som inget har med verkligheten att göra.

  Vi har för närvarande en situation då det skärs ned på allt. Skolor, sjukvård, järnvägar och övriga kommunikationer, äldrevård, A-kassa. Ja, överallt ska det skäras ned.

  Men till de två heliga korna invandringen och politikerlönerna finns det alltid hur mycket pengar som helst.

  Det artikeln inte heller tar upp är de sociala problem som invandringen skapar. Historien visar att multikulturella samhällen inte fungerar. Titta på USA som mer än 100 år efter inbördeskriget har rasmotsättningar och kravaller.

  Dessutom, är det någon som har tänkt på vad som kan hända om vi blir en minoritet i eget land och vad detta kan medföra?

  Vad gäller Norrland där jag bor så är det relativt glesbefolkat och så ska det förbli! Vi behöver inga storstäder och människomassor överallt. Vi vill inte bli något nytt Holland eller Belgien och vi vill definitivt inte bli en minoritet i eget land!

  Vill vi ha en måttlig befolkningsökning i Norrland så gäller det att se till att det finns arbetstillfällen, studiemöjligheter och bostäder. Finns inte detta så kan vi glömma allt vad befolkningsökning heter.

  För vårt Norrland gäller följande:

  1. Infrastrukturen som började raseras av sosseregimen i Stockholm på 60-talet och som fortsatt att raseras av Sveriges skiftande regimer måste byggas upp igen, gärna med ett ordentligt skadestånd från kolonialmakten söder om Dalälven.

  2 Detta kommer att leda till att människor kan stanna kvar här i Norrland och bilda familj.

  3. De som tvingats flytta söderut ska kunnat återvända då arbetstillfällen, studiemöjligheter och bostäder kommer att finnas.

  4. Intäkterna från det som exporteras från Norrland ska tillfalla Norrlandslänen, inte en krona till kolonialmakten.

  Vad gäller invandringen är den bara en usel lösning, framtvingad av kolonialmaktens regim. Den löser inga problem, den skapar problem. Norrland ska INTE bli en avstjälpningsplats för Sveriges misslyckade invandringspolitik. Norrland ska INTE bli något nytt Bosnien eller Libanon där olika folkgrupper tar till våld mot varandra. Norrland ska INTE bli något sorts islamskt kalifat där norrlänningarna (svensktalande norrlänningar, samer och de norrlänningar i Tornedalen som talar finska dialekter) hamnar i minoritet, kanske i reservat som USA:s indianer. Mot en sådan utveckling kommer jag som patriot att kämpa med alla medel så länge jag lever!

  För ett självständigt Norrland UTAN Stockholmsregimens påtvingade massinvandringspolitik!

  1. För det första är nog den politiskt korrekta hållningen numera ”Jag är inte rasist men…” Detta sedan dom borgerliga partierna och Socialdemokraterna börjat oroa sig för sitt väljartapp till Sverigedemokraterna på senast tiden.

   När det gäller lyckad invandring finns det många exempel. Sverige är faktiskt ett av dom länder som genom historien lyckats ganska bra med det. Tyskar byggde Stockholm. Holländare byggde Göteborg. Vallonerna byggde upp gruvnäringen och skåningar känner sig faktiskt idag som Svenskar fast Skåne var danskt under så lång tid.

   Varför vi idag har så mycket problem med våra ”resurser” verkar bero på att vi tittar mer på symptomen än på orsaken av vårt största problem. Vi har idag resurser nog för att alla skulle kunna leva bra liv. Med bra liv blir det mindre social oro. Problemet är att tillgången på våra resurser är så fruktansvärt dåligt fördelade i vårt samhälle och väldigt få blir upprörd över det.

   Samhället idag formligen skottar pengar över börsen och bankerna. Direkt börsen går ner lite så skyndar politiker dit med lättnader så att börsen ständigt skall gå upp. Det samma gäller belåningen. Räntorna måste hållas låga för att bostäderna skall gå upp i värde så att dom går att belåna. Konsumtionen måste hållas uppe enligt dom.

   Vår finansminister har dock äntligen sagt någonting som visar på problemet. När Asienbörsen rasat sa hon att det nog inte skulle påverka ”realekonomin”. (Den verkliga ekonomin). Vi är idag så fast i att vi har en resursbrist eftersom att vi tror att den påhittade ekonomin är densamma som realekonomin. Det är den inte. Därför menar jag att resurserna räcker bra till oss alla. Om alla har det rimligt bra blir nog dom social problemen med invandringen väldigt låga och istället blir dom uppskattade tillgångar.

 2. Förstår jag dig rätt? Du anser alltså att resurserna ska arbeta utan lön.
  Riktigt kreativt faktiskt, då kunde man få lite nytta av alla de som inte har ett jobb genom tvångsarbete.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.