Vi sitter alla i samma läckande båt

Publicerad av

Vi sitter alla i samma läckande båt. Alla politiker kivas om vilket öskar man skall använda men ingen av dom funderar på att laga båten.

Jag blir lite trött på att se hur politiker säger en sak under valkampanjen och när som senare sitter i maktställning så hittar dom ursäkter för allting dom tidigare lovat.

”Vi skall fixa miljön…. Så länge det inte påverkar tillväxten”, ”Vi skall skapa jobb… Men vi får inte snedvrida konkurrensen”, Vi skall ta emot flyktingar… Så länge som inte SD får för bra opinonssiffror”. ”Vi skall lägga ner brunkolen i Tyskland… om inte Vattenfalls styrelse bestämmer sig för att sälja den”.

Känner ni igen hur det låter. När skall någon politiker äntligen våga ställa sig upp och verkligen argumentera för att vi måste göra om hela samhället och vi måste börja med det absolut viktigaste styrmedlet.

Vi måste börja med att ta kontroll över Sveriges pengar och avsluta bankernas rätt att skapa pengar. Sedan måste vi reformera hela det ekonomiska systemet. Efter det kan vi fortsätta med skola, omsorg, näringsliv, försvar och allt det där andra som har det ekonomiska systemet som grund.

En kommentar

  1. ”Läckande båt” är ett understatement
    Som norrlänning känner jag mig kedjad vid ett drunknat lik.
    Enda sättet att inte själv drunkna är att klippa av kedjorna till det drunknande liket och simma iland själv.
    Därför ett självständigt Norrland med nya idéer och en politik helt befriad från 1800-talsideologier och Stockholmsk politisk korrekthet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.