Vilka tjänster har Borg gjort för bankvärlden som gett honom ett toppjobb på Citibank

Publicerad av

Banken HBSC har hjälpt allt från svenska skådespelare till rena gangsters att undvika skatt i miljard klassen. Barcleys manipulerade Liborräntan. Goldman Sachs ”hjälpte” Grekland att manipulera sin bokföring så att man kunde gå med i Euron. Ratingskandalen där banker levde i symbios med ratingföretagen vilket gjorde att bankerna betalade ratinginstituten för att betygsätta sina egna värdepapper. Dom stora bankernas stöd till valkampanjer i framför allt USA är astronomiska. Listan på skandaler där banker har handlat som rena brottslingar är LÅNG.

Sedan skall vi inte ens tala om hur bankerna, inte staterna, skapar pengar. För att citera Henry Ford: ”If people understood how money was created, there would be a revolution before breakfast”.

Att politiker får jobb i näringslivet efter deras tid i medborgarnas tjänst är inte alls ovanligt. Listan kan göras lång.

  • Anders Hultin ledde friskolereformen för moderaterna. Sedan blev han VD för John Bauer
  • Sten Tolgfors var försvarminister och blev sedan delägare och public affairs-chef på konsultfirman Rud Pedersen som har bl a Saab som kund
  • Tomas Östros var näringsminister och blev sedan VD för Bankföreningen som är en sammanslutning för banker, finansbolag och bolåneinstitut.
  • Carl Bildts engagemang i Lundin Oil, Gazprom och Kreab. Alla bolag som gynnats kraftfullt av Carl Bildts politiska arbete.

Internationellt ser det likadant ut. I USA är det ännu tydligare. Där får t ex politikerna ”kampanjbidrag” från kapitalstarka aktörer. Dessa kampanjbidrag får dom sedan behålla. Det är väldigt lätt att omskriva ”kampanjbidrag” till ”mutor”.

Nu har Anders Borg fått anställning på en av världens största banker, Citi Bank. Med tanke på ovanstående information och det faktum att Anders Borg har varit stark både inom Sverige och EU måste man ställa sig frågan: Vilka tjänster har Anders Borg utfört som ger honom ett välbetalt toppjobb på Citibank

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.