Vill verkligen republikanerna rädda Trump?

Publicerad av

Det har väl knappast gått någon förbi att president Trump kommer att ställas inför riksrätt. Bevisen för maktmissbruk verkar vara överväldigande. Vittnesmålen målar upp en bild av en president som driver landet som om han var majoritetsägare av företaget USA. Till råga på allt verkar han vara en företagare där den moraliska kompassen inte pekar helt mot norr.

Kongressen verkar fokusera på att åtala honom för Ukraina-gate där Trump verkar ha vägrat att ge militärt bistånd, trots att detta var godkänt av kongressen, om inte Ukraina startade en utredning mot hans då förmodade motståndare i valet 2020, Joe Biden. Det verkar som att det även finns Kina-gate, stonewall-gate, lying-gate osv… men det verkar som att demokraterna kommer att fokusera på Ukraina.

Trump har offentligt gnällt över att han får för lite stöd av sina partikamrater i det republikanska partiet vilket ledde till en massa tjafs från flera republikaner som började gnälla om alla vittnens trovärdighet samt hur själva undersökningen går till. Dom t o m stormade ett säkerhetsrum där förhören hölls. Allt för att visa sin ledare att dom minsann var honom trogen. Däremot har jag inte ännu hört någon republikan erbjuda ett trovärdigt alternativ till det som hittills kommit till allmänhetens kännedom. Flera ledande republikaner verkar dessutom verkligen vilja bli av med Trump. Dom verkar anse att han är en belastning för landet vilket nog inte är ett alltför djärvt antagande.

Om Trump inte blir avsatt så finns det faktiskt en risk att han blir återvald som president 2020 och jag är misstänkt att det inte är önskvärt för de ledande republikanerna. Blir han avsatt så har republikanerna en möjlighet att ställa upp en ny kandidat till valet 2020 och även om Trump har skadat republikanernas varumärke så är det inte omöjligt att en annan kandidat kan vinna mot demokraterna. Så vill dom verkligen rädda Trump? Tja… Jag tror egentligen inte att dom vill det men ponera att Trump sagt till republikanernas ledare att om dom inte hjälper honom så startar han ett nytt parti. Det skulle vara dödsstöten för det republikanska partiet eftersom att det nog skulle splittra partiet i mitten. Det skulle garantera demokraterna makten i USA för en lång tid framåt. Om han hotat med det så vill nog republikanerna visa att dom drar sitt strå till stacken för att hjälpa Trump. Men jag tror inte att dom skulle gråta om Trump blev avsatt med tanke på att Trump gör väldigt många saker som många republikaner verkligen inte gillar. Jag tror att republikanerna är ett parti i allvarlig krist trots att dom har en president i vita huset och det skall verkligen bli intressant att se hur allting spelar ut till sist.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.