Dollar kommer aldrig att överleva

Publicerad av

Jag är helt övertygad om att dollarns dagar är räknade. Det finns flera skäl till varför jag tror att den valutan faller inom kort. Dollarn har länge levt på att den är en världsvaluta. Det har gett USA stora fördelar eftersom att dom kontrollerar den. Men vad händer när förtroendet för valutan sviktar? Svar är enkelt… Den havererar totalt. Det finns helt enkelt ingenting som backar upp den.

Senaste månaden har det hänt flera saker som helt klart visar att förtroendet för valutan börjar försvinna. För det första det politiska bråket i USA just nu. Världen känner nog att USA’s politiska arena är värsta korrumperade lekstuga.

Kina bygger upp en egen oljehandel baserad på yuan. Dom kommer helt enkelt att köpa olja och betala med yuan istället för dollar. Det kanske låter som en liten sak, men det är det verkligen inte. Det är en gigantisk maktförskjutning eftersom att behovet av dollar då minskar.

Kinesiska medier börjar argumentera för att man måste av-amrikanisera sig. Innan kinesiska medier skriver en sådan sak så är det godkänt av central makten i Kina. Det betyder att man börjar förbereda sitt folk för att en förändring är på väg.

USA har gjort sig ruskigt impopulära i nästan hela världen. Framför allt för deras militära aggressioner runt om i världen. Avlyssningsskandalen har verkligen inte gjort saken bättre. Följden av deras impopularitet är att små länder med råvaror inte är särskilt svåra att övertala att acceptera betalning i annan valuta än dollar. T ex är misstron mot USA väl utbrett i Syd Amerika där tillväxten för närvarande är ganska hög.

Det kanske är dags att svenska politiker börjar se sig om efter andra vänner än USA när det gäller den internationella politiken. Deras glansdagar verkar nämligen vara räknade. Jag hoppas bara att inte Sverige dras med i fallet.

En kommentar

  1. Dollarn kommer säkert att falla i värde och USA:s roll att minska.
    Men döm inte ut USA än. Det finns en hel del ”dj-anamma” i folket i denna nation och jag tror att de har en större chans att reda upp sitt elände än det splittrade Europa som är styrt av fega politiker och befolkat av fega ja-sägare (nåja, britterna visade ju lite vilja när de begärde utträde ur EUSSR).
    Jag tror inte det är någon fördel om Kina får stort inflytande. Förresten borde de åtalas för sitt folkmord i Tibet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.