Vad är egentligen Miljöpartiets avsikter i Västerbotten?

Publicerad av

Miljöpartiet riksorganisation har, som tidigare skrivits, satt Västerbotten under tvångsförvaltning. Motiveringen enligt deras eget utskick var:

Beslutet beror på många års svåra konflikter, och innebär att en interimsstyrelse nu tar över allt ansvar för att leda avdelningen i Umeå och distriktet i Västerbotten, tills dess att nya styrelser med valda medlemmar från länet kan ta över.

Som deras första beslut väljer interimsstyrelsen som är utsedd av MP centralt att riva upp vårens beslut om mandatfördelning. Detta beslut löser INGA konflikter. Det snarare skapar fler. Däremot minskar Umeås makt vilket kanske är bra för Miljöpartiet i Västerbotten.

Men när man  ser mandatfördelningen så måste man dock ställa sig frågan om Miljöpartiets ENDA syfte är att ändra mandaten för att minska Jabar Amins makt i Västerbotten. Inte att lösa några konflikter. Detta kanske inte skulle vara så kontroversiellt om det inte var för det faktum att Jabar har varit en arg kritiker av riksorganisationens politik under mandatperioden. Nu väljer man att ge bl a två mandat var till Lycksele och Vännäs. Två avdelningar som har väldigt få medlemmar och som fungerat väldigt dåligt under en längre tid. Man bör då ha i beaktning att dessa avdelningar med största sannolikhet kommer att stödja Jabars motståndare när det gäller placering på riksdagslistan. Vilket nog dom flesta vet.

Av dom fyra kritikerna som har lett protesterna mot MPs förda rikspolitik så är Jabar den enda av dom, vad jag vet,  som tyckte det var mödan värt att kandidera i år igen. Men på det sätt som riks nu agerar så verkar det väldigt tydligt att riksorganisation är beredd att göra nästan vad som helst för att detta inte skall ske. Man kanske skall se detta som det politiska spelet men det luktar faktiskt extra illa i ett parti som Miljöpartiet där demokratifrågor satts högt på agendan sedan partiet bildades. Tro nu inte att detta är någon hyllningstext till Jabar Amin eller till den Västerbottniska maktkoncentrationen till Umeå. Den behöver nog åtgärdas. Men att tvångsförvalta, riva upp beslut och ge överdådiga mandat till avdelningar med så få medlemmar bara för att bli av med en person, som på riksplanet försökt driva partiprogrammets politik, känns allt annat än OK.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.